25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ayıbı duvar örerek kapattı!

Ayıbı duvar örerek kapattı!

Yüreğir’in Sinanpaşa ve Yavuzlar Mahallelerinde 25 yıldır kentsel dönüşüm söyleminin arkasına sığınan siyasilerin duyarsızlığı nedeniyle atıl durumda olan ve uyuşturucu kullanıcılarının meskeni haline gelen metruk binaların duvarlarını ördüren muhtarlık, ‘ayıbı duvar örerek kapatma’ yolunu tercih etti.

SURİYELİLER İŞ YERİ AÇTILAR

Belediyelerin “Yıkımı gerçekleştirecek iş makinelerimiz yok. Bu konuda yeterli bütçemiz yok. Bizim görevimizi değil” gibi mazeretlerin arkasına sığınarak yıkmadıkları metruk binalar maalesef uyuşturucu kullanıcılarının meskeni oldu. Oturulamaz durumdaki kırık dökük evlerde Suriyeliler ikamet etmeye başladılar. Yetmedi, Suriyeliler bu binaların alt katlarına iş yerleri açarak ticaret yapmaya başladılar. Mahalle halkı bu çirkinliklerden yaka silker duruma gelince çare arayan Sinanpaşa Mahallesi Muhtarı Arif Palalı, briket satın alıp usta tutarak metruk binaların açık olan yerlerini ördürerek kapattırdı.

BÜYÜKŞEHİR VE YÜREĞİR’İN KONUYA YAKLAŞIMI

Konu hakkında bir açıklama yapan Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Arif Palalı “Bu binaların girişlerini kapatarak mahalle halkının huzurlu olmasını ancak böyle temin edebildik. Şimdi mahalle halkım rahat bir nefes aldı” ifadelerini kullandı. Aynı bölgedeki metruk binalarla ilgili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Sinanpaşa ve Yavuzlar’a giderek ‘binalar kısa zamanda yıkılacak’ açıklamasını yaparak örnek bir yıkımla ilgili fotoğraf vermişti. Aradan geçen sürede hiçbir bina yıkılmadı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, Sinanpaşa için Ankara’yı mesken tutup TOKİ ile yapılan anlaşma gereğince içine Büyükşehir’i de alan anlaşmaları yaparak yılsonuna kadar bu binaların yıkılacağına ait söz verip mahalle halkını rahatlatmıştı.

BAKALIM YETKİLİLER NE YAPACAKLAR?

Bütün bu gelişmeler yaşanır iken ortada duran gerçek maalesef bir türlü değişmedi. Uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları, torbacılar, açıkta alkol satanların ve internet üzerinden bahis oynatanların meskeni haline gelen bu metruk binalar asayişte olumsuzluğu da beraberinde getiriyordu. Halkı ile karşı karşıya kalan Sinanpaşa Mahalle Muhtarı imkanlarını zorladı ve temin ettiği briketler ile duvar ördürerek çözüm üretti. Bu sıkıntılı insan tiplerinin yaşadığı alanda duvar patlatmak yöntemiyle hırsızlık olayları da önemli derecede artmaya başlamıştı. Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Arif Palalı’nın aldığı önlemler çözüm olacak mı? Bilinmez ama yetkililerin yıkım konusunda acilen harekete geçmeleri gerekiyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir