19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ayhan Barut’a büyük ödül…

Ayhan Barut’a büyük ödül…

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, kendisine verilen “2022 Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Özel Ödülü” ile büyük bir gurur ve onur yaşadığını söyledi.

SEMPOZYUMA BÜYÜK İLGİ

Tarım Öğretiminin 177’nci Yıldönümü ve Ziraat Mühendisleri Günü etkinlikleri çerçevesinde Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Merkezi, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Tarımı Sempozyumu” düzenledi. Ankara’da Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi topladı. Tarım sektörü ve paydaşları ile demokratik kitle örgütlerinden önemli isimleri buluşturan sempozyumda, yaşanan sorunlar ele alınıp çözüm için yapılması gerekenlere dair görüş alışverişinde bulunuldu.

GURURLANDIRAN GEREKÇE

Büyük ilgi gören etkinlikte  CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi olan Ayhan Barut, 2022 Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Özel Ödülü’nü ZMO Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez’in elinden aldı. Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Ayhan Barut’a verilen ödülün gerekçesi, “Odanın iş ve işlemlerini kolaylaştırılması ve etkinleştirilmesine katkı sağlaması, mühendislerin istihdamını arttırıcı çalışmalar yürütmesi, tarım sektöründe üretici ve tüketici hak ve yararlarının gelişmesi için anlamlı katkılar üretmesi, olumlu bir kamuoyu oluşturulması çalışmalarına destek sağlaması, yaşamı ve uygulamalarıyla örnek oluşturması nedeniyle, tarım sektörü ve ziraat mühendisliği mesleğine yapmış olduğu katkılar için ZMO 2022 Yılı Özel Ödülüne değer bulunmuştur” olarak açıklandı.

AKIN ÖZDEMİR’İ ANDI, ‘HESAPLAŞACAĞIZ’ DEDİ

Ödül almak için çıktığı kürsüde yaşadığı gurur, onur ve heyecanı paylaşan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
“Yıllarca Ziraat Mühendisleri Odamızın her kademesinde görev yaptım. Bu yönüyle bu ödül benim için çok anlamlı. Bundan sonra da ZMO her zaman bizim evimiz, yuvamız, ailemizdir. Burası bir okuldur. 10 Ocak Tarım Öğretiminin 177. yıldönümünü kutladık. 10 Ocak denildiğinde herkesin olduğu gibi benim de aklıma gelen mücadele insanı, Adana Şubesi Kurucu Başkanımız Akın Özdemir gelir. Akın Özdemir bir 10 Ocak kutlama gününde kendisine konuşma hakkı verilmediği halde zorla kürsüye gelerek tarihi bir söz söylemiştir. ‘İnsanı aç, hayvanı aç, toprağı aç bir ülkede kutlama yapılmaz. Olsa olsa hesaplaşılır’ demiştir. İşte Akın Özdemir’in de dediği gibi, tarıma darbe vuran, üretimi ve üreticiyi yok eden, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hedef alan AKP iktidarı ve rantiye düzeni ile hesaplaşacağız.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir