24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Ayhan Barut CHP İl Başkan Adayı…

Ayhan Barut CHP İl Başkan Adayı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütünün 27 Aralık’ta yapılacak İl kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, “Gücümüzü birlikteliğimizden alacağız. Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı vardır ve bizim acil görevimiz de CHP’yi iktidar yapmaktır” dedi.
CHP Adana İl Başkanlığında ilçe başkanları, eski milletvekilleri ve partililerin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Adana İl Başkan Adayı Ayhan Barut, konuşmasına Ulu Önder Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var, birincisi Türkiye Cumhuriyet’i, ikincisi ise Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözünü hatırlatarak başladı. Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyet’inin bugün getirildiği noktanın ortada olduğunu ifade eden Barut, şöyle konuştu:
“Bu karanlık gidişattan kaygı duyanlar 7 Haziran seçimlerinde AKP’yi önemli ölçüde gerileterek demokratik iradelerini gösterdiler. Ancak millet iradesini yok sayan, ona saygı duymayarak demokrasiyi ve Cumhuriyet’i benimsemediklerini ve içlerine sindiremediklerini ülkeyi 1 Kasım seçimine sürükledikleri süreçte yaptıklarıyla gösterdiler. Bu karanlık süreç hala devam etmektedir. Bu süreçte bizi, çağdaş dünyadan dışlanmış, Ortadoğu bataklığında debelenen, toprağı, suyu, merası, ormanı kısacası doğal kaynakları, insanı, emeği, kadını, rant kar hırsıyla sömürülmüş, umutları tükenmiş geleceği karartılmış ülkemizde, toplumu korkunun teslim aldığı zalim bir yönetim beklemektedir. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet’in sürüklendiği bu karanlık tablodan yine Atatürk’ün ikinci Büyük eserim dediği CHP ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile çıkılacaktır.”dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir