29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Aydar: İşten çıkartılanlar bankamatikçi…

Aydar: İşten çıkartılanlar bankamatikçi…

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, kurumda işten çıkartılan personelle ilgili AK Parti İlçe Başkanı Muhammed İslam Bünül’ün yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Belediyeden işten çıkartılan kişilerin çoğunun “Bankamatikçi ve bunun delilleriyle ispatlı” olduğunu savunan Aydar, kurumda ihtiyacın üzerinde çalışanın istihdam edildiğini kaydetti. İller Bankası’ndan gelen 2 milyon 600 bin TL ödeneğin tamamının personel maaşına gittiğini dile getiren Aydar, “Belediye hizmet üretemeyecek konuma gelmiş. Ben ‘mutlu azınlıktan’ ziyade tüm Ceyhan halkının mutlu olmasını istiyorum Örneğin; 15 metre karelik arşiv birimimizde 5 işçi var. Orada 1 memur yeterliyken, yanına 5 taşeron işçi verilmiş. Küçük bir alanda 5 kişi nasıl çalışır? Bu şahısların çoğu seçimden bir iki ay önce veya son 1 yılda hiçbir ‘liyakat’ ölçüsü göz önünde bulundurulmadan belediyeye alınmış. Belediyenin Basın Bürosunda 21 kişi çalışıyor. 21 kişinin çalıştığı bir yerde günlük gazete çıkartılır. Bu şekilde belediyenin ilgili birimlerinde fazla olan kişilerin iş akitlerini fesih ettik.”dedi.

“BİR MASADA 3 KİŞİ OTURUYOR”

İşten çıkartılan çalışanların kurumda “hiçbir iş yapmadan” mesai saatinde oturduğunu öne süren Aydar, “Bir masada 3 kişi oturuyor; fotoğrafını bile çektim. Kuruma gelen paranın tamamı maaşlara gidiyor. Peki, ben nasıl hizmet yapacağım? Ceyhan halkına verdiğim sözleri yerine getirmek için böyle bir tasarrufta bulunmak zorundayım. İşten çıkardığımız kişilerin ‘Bankamatikçi ve seçim yatırımı’ olarak alındığını iddia ediyorum. Kim bana bunu sorarsa da ‘Ben böyle bir şey söylemedim’ demem. Her yerde bunu net bir şekilde söylemekten çekinmem.” açıklamasını yaptı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir