24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Atatürk Adana’da Çeşitli Etkinliklerle Anıldı…

Atatürk Adana’da Çeşitli Etkinliklerle Anıldı…

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Adana’da çeşitli etkinliklerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78. yıl dönümü nedeniyle protokol ve sivil toplum kuruluşu üyeleri tarafından Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ile 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanlığının katkılarıyla Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde de anma etkinliği yapıldı. Etkinlikte bir genç Atatürk inkılapları hakkında konuşmalar yaparken, yaşlı bir vatandaş da şiir okudu. Üsteğmen Çiğdem Yüksel, Atatürk’ün Cumhuriyet’i kurarken yaptığı askeri ve sivil devrimlerden bahsetti. Çukurova Üniversitesi İktisadi İlimler Bilimi Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Arıkan ise, yaptığı “Atatürk ve Dış Politika” başlıklı konuşmasında Atatürk’ün ‘barışçılık’, ‘diplomasi ve ittifak sistemleri’ ve ‘bloklararası demokrasi politikası’ alanlarındaki çalışmalarına vurgu yaptı.

Etkinlik daha sonra Çukurova Üniversitesi Konservatuvarı ile 6. Mekanize Piyade Tümeni Bölge Bando Komutanlığının Atatürk Oratoryosu ile devam etti. Etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir