26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Atanamayan Öğretmenler’den eylem…

Atanamayan Öğretmenler’den eylem…

Atanamayan öğretmen adayları, ağustos ayında öğretmen ataması yapılmasını istedi.

İnönü Parkı’nda toplanan grup, ellerindeki dövizlerle ağustos ayında öğretmen ataması yapılmasını talep etti. Atanamayan öğretmenler adına konuşan Çimen Erdem, ataması yapılmayan 42 öğretmenin intihar ettiğini ileri sürerek, atanamayan öğretmen sayısının her geçen yıl artırıldığını ve bunun öğretmenleri büyük bir strese soktuğunu söyledi. Erdem, “18 yıldır düzenli olarak yapılan ağustos atamalarının yapılmayacağına dair açıklamalar yapılıyor. Öğretmen atamalarının 2017 şubat ayında olacağının söylenmesi 400 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklemesine sebep olabilir. Üstelik ne kadar olacağı belli olmayan bir beklenti” dedi.

“Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” diyen Erdem, “67 bin öğretmen açığımız varken ağustosta atama yok demek çelişki değil midir? Bir sistem değişikliği olacaksa neden sene başında öğretmenlere net bir şekilde açıklanmadı ve yüz binlerce öğretmenin planları alt üst edildi?” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir