25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ASKİ’nin ÇKA Destekli Projesi Sonuçlandı

ASKİ’nin ÇKA Destekli Projesi Sonuçlandı

Adana Büyükşehir Belediyesi su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Doğrudan Faaliyet Destekleri kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ile Haziran ayında imzaladığı sözleşme kapsamında yürüttüğü projeyi tamamladı.

‘’Kırsalda Yaşayan Vatandaşların ASKİ Genel Müdürlüğü’nden Beklentilerine Bağlı Stratejik Yol Haritasının Belirlenmesi’’ isimli projede, toplam 15 ilçede ve 6360 Sayılı Yasa gereği köy, belde ve kasaba statüsünden mahalleye dönüşen 388 bölgede, 5185 örneklem üzerinde anket çalışması gerçekleştirildi. ÇKA tarafından 70.000 Türk Lirası hibe edilen proje boyunca ASKİ’nin masrafı olmadı.

ASKİ tarihinde bir ilk olan projenin tamamlandığını belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Bu çalışmayla ASKİ’de bir ilke imza attık ve bu bizler için mutluluk verici bir durum. Proje neticesinde elde edilen sonuçlar yeni stratejilerimiz bize ışık tutacak. Vatandaşlarımız her daim başarımızın odak noktası oldu ve onlara yüksek kalitede hizmet sunmaya devam edeceğiz. Projenin hazırlık aşamasında ve anket çalışmasında özveriyle çalışan tüm personellerimize teşekkür ediyorum.’’ şeklinde konuştu.

6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanına dahil olan yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların sağlıklı, kaliteli içme suyuna erişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan proje neticesinde, vatandaşlar aldıkları hizmet doğrultusunda içme suyu ve altyapının önemi konusunda eğitici ve kalıcı bilgilere sahip oldu. Proje uygulama konusunda önemli bir tecrübe edinen ASKİ Genel Müdürlüğü ise, bu doğrultuda vatandaş odaklı büyük ve doğru yatırımlar yapabilecek, elde edilen doneler de kurumun amaçlarına önemli yarar sağlayacak. Bu sayede bölge ekonomisine riskler önlenmiş olacak.

Anket çalışmasının tamamlanması neticesinde hazırlanan sonuç raporundaki bilgiler, önümüzdeki süreçte Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir