23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Art Arda Meydana Gelen Depremler Vatandaşları Korkuttu…

Art Arda Meydana Gelen Depremler Vatandaşları Korkuttu…

Kozan’da 3 saatlik süre içerisinde art arda 1,5 ile 3.9 arasındaki büyüklükte 14 sarsıntı meydana geldi. Deprem nedeniyle vatandaşlar tedirgin olurken bazı vatandaşlar evlerine girmedi.
Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat10.33’de merkez üssü Kozan ilçesine bağlı Çobanpınar Mahallesi’nde 3.4, saat 10.45’te Gökçeyol Mahallesi’nde 1.7, saat 10.47’de Eskikabasakal Mahallesi’nde 2.8, saat 11.09’da Kozan merkezde 1,5, saat 11.40’ta Ilıca Mahalesi’nde 3.3, saat 11. 53’te Bucak Mahallesi’nde 3.6, saat 12.08’de Bulduklu Mahallesi’nde 3.9, saat 12.16’da Hamam Mahallesi’nde 1.5, saat12.18’de Çamdere Mahallesi’nde 1.5, saat 12.41’de Işıklı Mahallesi’nde 1.0, saat 12.49’da Bulduklu Mahallesi’nde 1.8, saat 12.50’de Mahyalar Mahallesi’nde 1.5, saat 13.08’de Arslanlı Mahallesi’nde 1.1 ve saat 13.19’da Karabucak Mahallesi’nde 1.8 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.
Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem sonrası apartmanda oturan vatandaşlar bir süre evlerine çıkmadılar. Deprem sonrası oturduğu apartmandan aşağı inen ve evine bir süre apartmandaki evi çıkmayan Halil İbrahim Kelebek adlı vatandaş; “Deprem anında evdeydik. Bir kaç defa oldu. Önce şiddeti azdı daha sonra şiddeti artarak devam etti. Çocuklar da endişelendi. Biz de yukarı evimize çıkmadık. 6 7 defa oldu zannediyorum. Önceleri biraz hafifti sonra biraz şiddetlendi. En son şiddeti 4.2 zannedersem” dedi.
Depreme okulda yakalanan Ceylin Kelebek, “Deprem anında okuldaydım şimdi eve geldim. Okulda hocamız yere düştü. Bir kaç arkadaşımız bayıldı. Bizde şuan evimize çıkamıyoruz. bekliyoruz” diye kaydetti.
Depreme satış esnasında yakalanan Ömer Tolga Dal adlı mağaza çalışan, “Mağazadaydık satış esnasında deprem oldu. Şuana kadar 6 7 kere sallandık. ilk etapta dışarı çıktık panikle sonra biraz bekledik bir müddet herhangi bir sıkıntı yok şuanda işlerimizin başındayız. Bir müşterimiz vardı o da panikledi hemen dışarı kaçtı biraz onlarla panikledik.” dedi.
Yusuf Kızıloluk adlı mağaza çalışanı; “Deprem esnasında mağazamızdaydık. Müşterimiz vardı onunla ilgileniyorduk. O esnada oldu. Korktuk açıkçası hepimiz. Herkese geçmiş olsun. Deprem bir altı yedi defa oldu sabahtan beri oldu. Binada hala korkuyoruz ve tedbirle dolaşmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Aşkın Şahin adlı manav esnafı; “Bir anda oldu. Dışardan mal getirmiştim. Komşum fark etti önce ben ilk depremi pek hissetmedim. Komşum yan tarafta tekel bayii. Ondan etkilendim ve haberim oldu. İkincisinde de dışardayım yer sanki böyle altımdan kayıyor gibi hissettim biranda.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir