19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Arazileri Vali Demirtaş inceleyecek…

Arazileri Vali Demirtaş inceleyecek…

Adana’nın Sarıçam İlçesi’nde, üzerine, aralarında otogarın da bulunduğu çeşitli sosyal tesisler yapılması planlanan 2 milyon 490 bin metrekare tarım arazisinin durumu, Vali Mahmut Demirtaş tarafından incelenecek.
Adana Toprak Koruma Kurulu toplantısı Vali Demirtaş başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, İl Defterdarı Metin Otak, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi’nden Prof.Dr.Suat Şenol, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Oktay Karakuş, TAMA Vakfı İl Temsilcisi Kenan Deniz ile diğer kurul üyeleri katıldı.
Vali Demirtaş ve kurul üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sarıçam İlçesi Buruk ve Göztepe Mahallesi’nde yapılması planlanan otogar alanı, kapalı ve açık otopark, sosyal ve kültürel donatı alanı hal sahası, itfaiye araç toplama merkezi, otoban bağlantı yolları ve ekmek fabrikası yapımı için, 2 milyon 490 bin metrekare yüzölçümündeki arazinin tarım dışı kullanımını değerlendirdi.
Çukurova’nın, Bakanlar kurulu tarafından ‘Büyük Ova’ ilan edilebilmesi için istenen Toprak Koruma Kurulu’nun kararının da ele alındığı toplantıda, Vali Mahmut Demirtaş’ın söz konusu alanlarda yerinde incelemede bulunması kararlaştırıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir