25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / ARAZİ ÇATIŞMASINA KARAR…

ARAZİ ÇATIŞMASINA KARAR…

Olay 5 Mart 2013’te Ceyhan İlçesi’ne bağlı Azizli Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, Hasan Sönmez köydeki 3.5 dönümlük arazisini bitişiğinde de tarlası bulunan yeğeni İsmail Tan’a satmak için pazarlık yaptı ancak daha sonra haber vermeden Mahmut Mazı’ya sattı. Mahmut Mazı satışın ardından tarlada sınır çizdi. İsmail Tan, çizilen sınırın kendi arazisi içinde kaldığını gerekçe gösterip sınırı bozdu. Bu nedenle İsmail Tan ve Mahmut Mazı arasında anlaşmazlık başladı. Olay günü resmi görevlilerle birlikte sınırı belirlemek için tarlaya ölçüm yapmaya gelen Mahmut Mazı ile İsmail Tan arasında çıkan tartışma, yakınlarının da karışmasıyla karşılıklı silahlı çatışmaya döndü.

Ölenler yönünden düşürülen davada mahkeme heyeti, ‘cinayete iştirak’ suçundan Hacı Ali Çetin, Uğur Çetin, Fevzi Çetin ve Cemil Çiğay’ı beraat ettirirken, cinayete iştirak suçlarından Nafi Tan’ı 3 yıl 2 ay, diğer sanıklar Uğur Mazı, Ufuk Mazı ve Ahmet Çetin ise 3 yıl 9’ar ay hapis cezasına çarptırdı. Davanın tek tutuklu sanığı Nafi Tan da tahliye edildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir