20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Antarkita’ya bile tur düzenleniyor…

Antarkita’ya bile tur düzenleniyor…

Hava sıcaklığı sürekli sıfırın altında seyreden, ıssız, insansız, buzullarla kaplı Antarktika’ya bile turlar düzenleniyor artık.
Tur operatörünün yılda birkaç kez düzenlediği turlara katılanlar iyi donanımlı kamp alanlarında konaklıyor. Böylece yılda birkaç yüzü bulan turist evindeki konfordan mahrum kalmadan kıtayı keşfe çıkıyor.

Bu şirketin kurucusu Patrick Woodhead 2002’de Antarktika’yı doğudan batıya ilk kez geçen kişi. Kıtaya yaptığı birçok seferde hayal etmiş böylesi bir kamp alanını. Aşırı soğukta arkadaşlarıyla birlikte fırtınanın geçmesini beklerken düşünmüşler bu keşfi daha lüks barınaklarda daha iyi ulaşım imkânlarıyla yapmanın ne iyi olacağını.
Bugün artık bunlar olanaklı. Kıtaya yaz mevsiminde (Kasım-Aralık) düzenlenen seferler Güney Afrika’daki Cape Town’dan 5 saatlik bir uçak yolculuğuyla başlıyor. Uçak, Antarktika’nın doğusundaki Dronning Maud Land bölgesinde 50 metrelik donmuş bir şelalenin tepesine iniş yapıyor.

Konuklar daha sonra Whichaway kampına giriyor. Burada her şey güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışıyor. Tente ile kaplı ana salonun ortasında bir soba, yerde tüylü halılar, bir kitaplık ve Güney Kutbu haritası bulunuyor. Cam elyafından yapılma yarımküre şeklinde altı uyuma alanı Antarktika’nın şiddetli soğuğunu ve rüzgârını kesiyor. Altı metre çapındaki bu çadırların her birinde çift kişilik bir yatak, ufak bir çalışma masası ve banyo bulunuyor.

Bu makalenin İngilizce aslını BBC Travel’da okuyabilirsiniz.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir