29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Amacımız topluma hizmet’

‘Amacımız topluma hizmet’

Anatolia Rotary E-Kulübü Dönem Başkanı Tolga Oğuz, topluma hizmet, dünyada iyi niyet ve barışın kurulmasının her Rotaryenin ideali olduğunu, Rotary’de geliştirilen her bir dostluk ve tanışıklığın, topluma hizmet etme adına önemli bir fırsat olarak öne çıktığını söyledi.

YENİ ÜYELERLE GÜÇLENDİLER
Anatolia Rotary E-Kulübü yeni üyeleriyle gücüne güç katıyor. Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde düzenlenen törenle iş dünyasında yaptıkları başarılı çalışmalarla öne çıkan; Yiğit Mete Yardım ve Ömer Yurtsever kulübe üye oldu; daha önceki üyelere de rozetleri takıldı. Geceye; UR 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı.

HİZMET İÇİN BİR FIRSAT
Yeni üyelere seslenen; Anatolia Rotary E-Kulübü Dönem Başkanı Tolga Oğuz, “Rotary’de geliştireceğiniz dostluk ve tanışıklığı, topluma hizmet vermek için bir fırsat sayınız. Hizmetin, her Rotaryenin olduğu gibi sizin de idealiniz olacağından kuşkumuz yok. İş ve meslek hayatınızda başarılı bir kişi olarak Rotary’e katıldınız. Rotary’nin size verdiği ilk görev, Rotaryen olarak bu niteliklerinizi daha da yükselterek, topluma karşı olan sorumluluklarınızı ve görevinizi yerine getirmek; insanlara hizmet etmektir” dedi.

1.2 MİLYON ROTARYEN VAR
İlk ‘Rotary Kulübü’nün, 1905 yılında Amerika’da kurulduğunu hatırlatan UR 2430 Bölge Federasyonu Başkanı Serhan Antalyalı, bugün gelinen noktada bir milyon 200 bin üyesiyle dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline geldiklerini anlattı. Antalyalı, Birleşmiş Milletler ve UNICEF’in kuruluşa katkı sunan ‘Uluslararası Rotary Kulübü’nün, bugün BM’de ‘danışmanlık masası’ olan ilk ve sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çekti.

‘YARDIM ELİ’ UZATIYORUZ
Bugün dünyanın 200 ülkesinde 36 bin ‘Rotary Kulübü’ olduğunu, Türkiye’de de 240 kulüp ve 6 bin Rotaryen olduğu bilgisini de paylaşan Serhan Antalyalı, “Hiçbir karşılık beklemeden insanlara yardım eli uzatmaya çalışıyoruz. Anne ve çocuk sağlığının korunup, hastalıklarla mücadele, dünya barışı, ekonomik kalkınma, temel okur-yazarlık ve eğitim, temiz su ve hijyen gibi konularda projeler geliştirip, çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

‘TAKDİRLE KARŞILIYORUZ’
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, dünya çapında bir kuruluş olarak öne çıkan Rotary kulüplerinin toplumsal açıdan çok önemli proje ve çalışmalarda bulunduklarını, özellikle çocuk felci konusunda ortaya konulan çabayı takdirle karşıladıklarını söyledi. Ayhan Barut, “Sorunları tespit edip, buna karşı bir çözüm geliştirerek harekete geçmek; oldukça önemli bir şey. Dünyada iyi niyet ve barışın hakim kılınmasına yardımcı olmak da büyük bir iş” dedi.
SÖZDE DEĞİL ÖZDE BİR İNANÇ
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, katılımcı ve çoğulcu bir belediyecilik anlayışını benimsediklerine dikkat çekerek, “Bu sözde değil, özde bir inanç. Sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleriyle sizin gibi değerli kulüplerin bizde çok anlamlı ve de önemli bir yeri var. Sizlerin çok değerli görüş ve düşüncelerine her zaman başvurmak isteriz. Rotary kulüplerinin Adana ve Türkiye’ye çok değerli katkılar sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir