23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Altın Koza konuklarına yazlık sinema nostaljisi…

Altın Koza konuklarına yazlık sinema nostaljisi…

Bir zamanlar Adana, neredeyse her mahallesindeki yazlık sinemalarıyla ünlüydü. Adanalı işletmeciler filmlerin galalarını burada yapar eğer film halk tarafından beğeni toplarsa o film diğer illerde de gösterime çıkardı. 1960’larda altın çağlarını yaşayan yazlık sinemalar, 70’lerin ortasında ne yazık ki kapanmaya başladı. 80’li yılların sonlarına doğru tümüyle yok olan sinemaların yeniden canlanmasını isteyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için Sinema Turu düzenlemesi talimatını verdi. Başkan Zeydan Karalar böylece Adana’da Yazlık Sinema nostaljisinin kentimize gelen konuklar tarafından yaşamasını istedi.

Bu kapsam da Adana’nın sinema tarihini araştırmayı ve 1902’den bu yana şehirde faaliyet gösteren 150 kadar salon ve açık hava sinemasını yerinde görerek değerlendirmeyi amaçlayan bu turlar Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi – Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyeleri Aydın Çam ve Özgür İlke Şanlıer Yüksel rehberliğinde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, üniversitenin çalışmasını desteklemek amacıyla Zafer, Teras ve Işık sinemalarının çevre düzenlemesini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, festivale katılan sinemaseverlere yazlık sinemaların yapısını anlattı. Daha sonra tura katılanlar Sinema Evi’nde Bereketli Topraklar Üzeri’nde filmini izlediler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir