24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / ALTIN KOZA BAŞLADI…

ALTIN KOZA BAŞLADI…

Bu sene yirmi birincisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali dün başladı. Festivalin resmi açılışı ise bu akşam Merkez Park Amfi Tiyatro’da düzenlenen ve bir çok sanatçının yanı sıra sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir etkinlikle yapıldı.

15 – 21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival kapsamında 205 film çeşitli salonlarda ve 515 gösterimle sinemaseverlerle buluşacak. Bu filmler arasından 12 film Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda başkanlığını Reha Erdem’in yaptığı jüri önüne çıkacak.

Yılmaz Güney Altın Koza’da
Ana temanın “Türk Sinemasının 100. Yılı” olan festivalde Yılmaz Güney de çeşitli etkinliklerle anılacak. Bu kapsamda 19 Eylül Cuma günü saat 14.00’da Abdurahman Keskiner, Hikmet Taşdemir, Semir Arslanyürek ve Yaşar Pütün’ün katılacağı “Yılmaz Güney Sineması” panel/söyleşi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu fuayesinde ise Yılmaz Güney’in fotoğraflarından ve film afişlerinden oluşan bir sergi açılacak. Ayrıca her sene olduğu gibi Yılmaz Güney özel ödülü bu sene de verielecek.

Orhan Kemal 100. yaşında festivalde
Altın Koza Film Festivali’nde yazdığı bir çok romanı sinemaya uyarlanan Adanalı sanatçı Orhan Kemal anılacak. Festivalde “Orhan Kemal 100 Yaşında” başlığı altında sanatçının senaryosunu yazdığı ya da kendi eserlerinden uyarlanan filmler gösterilecek. Bunun yanı sıra 17 Eylül Çarşamba günü sanatçının oğlu Işık Öğütçü’nün de katılımıyla “Orhan Kemal 100 Yaşında” adlı serginin açılışı yapılacak. Aynı gün Büyük Şehir Belediye Tiyatrosu’nda, yönetmenliğini Mehmet Güleryüz’ün yaptığı “Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal” belgeselinin gösterimi yapılacak.

Altın Koza’da sinema edebiyatla buluşacak
Türk sinemasının 100 yıllık geçmişinde sinema edebiyat ilişkisi moderatörlüğünü Yekta Kopan’ın yaptığı ” Türk Sinemasının 100. Yılında Sinema Edebiyat İlişkisi” adlı söyleşi/panel gerçekleştirilecek. Etkinliğe Ahmet Ümit, Hakan Günday, nebil Özgentürk ve Osman Şahin katılıacak.

Kısa film atölyesi
Altın Koza Film Festivali kapsamında bir de kısa film atölyesi oluşturuldu. Işıl Özgentürk’ün “Senaryo” dersiyle başlayan atölyede Dilek Tunalı “Film Okuma”, Gamze Arzu “Oyunculuk”, David Elliot “Yapım Geliştirme”, Bora Göksingöl “Kurgu” dersleri verecek ve atölyeye katılan öğrenciler atölye sonunda bir kısa film çekecekler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir