20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Alo çöp taksi” Ceyhanlıların hizmetinde…

“Alo çöp taksi” Ceyhanlıların hizmetinde…

Ceyhan Belediyesi tarafından ilçedeki temizlik çalışmalarının daha hızlı yapılabilmesi için ‘çöp taksi’ uygulaması başlatıldı. Belediye ekipleri, üzerinde ‘çöp taksi’ yazan sarı kamyonlarla gün boyu mahalle ve sokakları gezerek, çöpleri toplayacak.

Anlık istek ve şikayetlere daha hızlı cevap vermek maksadıyla hizmet veren çöp taksiler özellikle geri dönüşüme destek olurken, vatandaşların mobilya, elektronik eşyalarını da evlerinden alıyor. Hem sıfır atık projesi kapsamında hem de daha temiz bir Ceyhan için hizmet veren çöp taksilere 0850 305 01 53 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

Ücretsiz hizmet
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, “Ceyhan’ın cadde ve sokaklarından, Pazar yerlerine, muhtelif alanlardan ibadethanelerine kadar geniş bir alanda temizlik işlerine önem veriyoruz ve bu sayede ortaya tertemiz bir Ceyhan çıkıyor. Bir vatandaş, 07.00-24.00 saatleri arasında, evinin, sitesinin veya iş yerinin önünde biriken çöplere ilişkin 0850 305 01 53 numaralı çağrı merkezini arayarak bildirimde bulunduğunda, çöp taksilerimiz, hemen bölgeye gidip bu atıkları alıyor. Konteynerle dolan çöp taksiler, atıklarını bir noktada ulaştıkları çöp kamyonlarına aktarıyor ve görevine devam ediyor. Uygulamaya başlayalı bir hafta olsa da çağrı merkezimize adeta bildirim yağıyor. Görevli personel, verilen adrese ücretsiz olarak gidip çöpleri alıyor. Bir anlamda ‘alo çöp taksi’ de diyebiliriz.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir