25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Aladağ’daki Yurt Faciası Sanıkları 5’nci Kez Hakim Karşısında…

Aladağ’daki Yurt Faciası Sanıkları 5’nci Kez Hakim Karşısında…

Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin yaşamını yitirdiği yurt faciasıyla ilgili haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istenen 2’si tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi. Aladağ’da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı Süleymancılara ait cemaat yurdunda 29 Kasım 2016’de elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu çıkan yangında eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç’in kızı Sare Betül Genç, 8’inci sınıf öğrencileri; Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7’nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6’ıncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5’inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ile Cennet Karataş öldü.

Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yurt yangınıyla ilgili olarak, kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz tutuklandı. Ara duruşmalarda sanıklardan Ramazan Dede, Ramazan Keleş, Mahir Kılıç, Mustafa Öztaş ve Mahmut Deniz tahliye edildi. Haklarında soruşturma izni verilen memurların da yargılanmaya başlanmasıyla birlikte sanık sayısı da 14’e yükseldi. 12 kişiye mezar olan yurt da yıkıldı.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın 5’nci celsesine ölen ve yaralanan çocukların ailelerinin yanı sıra CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, Sosyal Haklar Derneği üyeleri de izleyici olarak katıldı. Sabah erken saatte geniş güvenlik önlemi altında getirilen tutuklu 2 sanıkla birlikte tutuksuz sanıklar, Kozan Ticaret Odası’nda toplantı salonunda görülen duruşmaya alındı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir