23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Adanalı karnavalına sahip çıktı…

Adanalı karnavalına sahip çıktı…

Tarihi günlerini yaşayan Adana, yerli ve yabancı misafirlerini ağırlarken, kentteki canlılık dikkat çekici boyutlara ulaştı. Adana dışından 100 binden fazla kişinin katımılıyla gerçekleşen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı sadece Adana değil komşu kentlerdeki otelleri de doldurdu. Karnaval, Adana’nın ekonomisine ivme kazandırırken, sosyo- kültürel açıdan önemli bir boşluğu doldurması da dikkat çekti.

ADANALI SOKAKLARI YALNIZ BIRAKMADI
Karnaval ateşinin her yıl biraz daha büyümesi ile Adanalı da kendi karnavalına sahip çıktı. Sokakları yalnız bırakmayan kent halkı, karnavalın heyecanıyla doyasıya eğleniyorlar. Özellikle otellerin ve esnafların yüzünün gülmesi ise oldukça dikkat çekti. Karnavalın Adana’da 80-85 milyon liralık ekonomi yarattığı ortaya çıkıyor. Bu ekonomik canlanma küçük esnaftan başlayarak tüm Adana’ya yayılıyor.
YOLLARDA KARNAVAL COŞKUSU
Adana’yı tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya duyurmak hedeflenirken Adanalı da kendi karnavalını sahipsiz bırakmıyor. Yollarda karnaval coşkusu yaşanırken, kentin adeta pozitif bir enerjiye dönüştüğü gözleniyor. Turizm açısından bu etkinliklerin önemini fark eden Adanalıların yüzü gülüyor. Kentin huzuru, mutluluğu insanların yüzlerinden okunuyor.
KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞECEK
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalının simgesi olan kortej geçişi bugün gerçekleştirilecek. Rekor sayıda katılım beklenen kortej geçişinde aylardır hazırlanan kostümler ile bireysel katılımcıların yanında, gösteri grupları da kortejde yer alacak. Karnaval Kortejinde özel etkinlik grupları renkli gösterilerini yaparak yürürken, karnaval için Adana’ya gelen çok sayıdaki ünlü sanatçı da kortej geçişini izleyenlerin arasında olacaklar.
KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ
Özellikle kültür sanat etkinliklerin arttığı gözlenen Karnavalda, eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de düzenlenecek. Toros Caddesi, Atatürk Parkı, Ziyapaşa Bulvarı, Tepebağ Turhan Arın Sokağı, Yaşar Kemal Kültür Merkezi Meydanı, Turgut Özal Bulvarı, Uğur Mumcu Bulvarı ve Merkezpark’ta düzenlenecek aktiviteleri yerinde izleyerek Adana’da unutamayacakları bir hafta sonu geçirecekler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir