20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Üretilen Narın Yüzde 65’i İhraç Ediliyor…

Adana’da Üretilen Narın Yüzde 65’i İhraç Ediliyor…

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, kentte yılda üretilen 45 bin ton narın yüzde 65’inin ihraç edildiğini söyledi.

Yıllık ortalama 45 bin tonluk nar üretimiyle Antalya, Mersin ve Karaman’ın ardından Türkiye’de 4’üncü sırada yer alan Adana’da, nar hasadı aralıksız sürüyor. Türkiye nar üretiminin yüzde 10’unu karşılayan kentte, narın 1 kilogramı bahçelerde 1 liradan satılıyor. Merkez Sarıçam İlçesi’ne bağlı Çiçekli Köyü’nde gerçekleştirilen Nar Festivali’nde konuşan Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, “Nar iklim olarak eksi 10 dereceye kadar olan yerlerde yetişiyor. Bizim bölgemiz de nar üretimi için çok uygun bir iklime sahip” dedi.

Kentte yıllık ortalama 45 bin ton nar üretildiğini aktaran Tekin, şunları kaydetti:

“Narda en büyük problem ne yazık ki çok yaygın bir tüketiminin olmaması. Nar, Rusya’ya ihraç edilmeye başlandı. Nar ihracatıyla ilgili geçtiğimiz günlerde kentimize gelen Rus heyeti çok memnun kaldı ve ihracatla ilgili anlaşmayı onayladılar. Narda fiyatlar da bu sene iyi başladı. Kilogramı bahçede 1 liradan satılıyor. Ürettiğimiz 45 bin tonluk narın yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. Geriye kalan da iç piyasada tüketiliyor. Nar ihracatıyla kent ve ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir