20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Sözlü’ye Destek Eylemi…

Adana’da Sözlü’ye Destek Eylemi…

Çok sayıda Adanalı, Ceyhan Belediye Başkanlığı dönemi ile ilgili bir soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı’na ifade veren ve hakkında yurt dışına çıkma yasağı kararı alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’ye destek için belediye binası önünde toplandı. Burada konuşan Sözlü, “Bugün şu topluluk Adana’da kendi başına organize olmuştur. İşte sivil toplum budur, Adana’nın sivil toplumu budur” ifadelerini kullandı.

15 yılı Ceyhan Belediyesi’nde, 2 yılı da Büyükşehir Belediyesi’nde olmak üzere 17 yıllık başkanlık görevini tamamladığını kaydeden Sözlü, “Görevimin 17 yılının 14 yılını hep muhalefette geçirdim. Hiçbir seçimde de iktidar nimetlerinden istifade edemedik. Bizim için bir siyasi nimet varsa o da halkın gücüydü. Allah nasip ederse geride bıraktığımız 17 yıl içerisinde ve bundan sonra görevim ile ilgili işlemiş olduğum tek bir suç, tek bir mahkumiyetim olmamıştır. Bu kardeşiniz için ‘aldık alacağı’, ‘dosyaları patlayacak’ dediler, dosya bulamadılar. Belediye başkanlığına oturduk ve bir buçuk yıl dosya icat etmeye çalıştılar, yine bir şey bulamadılar. En son muhatap olduğumuz hadise üzerine bir davet aldık, biz de gittik. Nöbetçi mahkemeye gittik, henüz daha mahkeme safhasına bile gelmeden, suçumuz var mı yok mu ortaya konulmadan, bizim için adli kontrol talebinde bulundular. Hem Adana’yı terk etmemek hem de yurt dışına çıkmamak üzerine. Nöbetçi mahkeme başkanına durumu izah ettim. ‘Ben Adana’yı hem yurt içinde hem de yurt dışında temsil etmek durumundayım. Böyle bir ceza Adana’ya yakışmaz, üstelik benim delillerle ispatlanmış bir suçum da yok. Evrensen hukukun emel ilkelerine baktığımızda da suç sabit olmadan insana ceza verilmez” diye konuştu.

Sözlü, cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra konuyu sosyal paylaşım sitesinden kendisinin paylaştığını belirterek, “Bir gün sonra gazeteler çıktı. Egemen siyasi görüşün Adana’daki sesi, soluğu olanlar, havuzun güneyinden havlayan bir gazeteci müsveddesi aynen şunu diyor; ‘Niçin kelepçe takılarak götürülmedi’” dedi.

“Yine kendi trolleri de aynen şunu söylüyorlar; ‘Bu nasıl iştir. Biz tutuklanmasını bekliyorduk. Bu hakimler, savcılar ne iş yaparlar’ söyledikleri budur” diyen Sözlü, “Biz bir haksızlığa uğradığımızı düşünürken bunların niyetlerini gördükten sonra öyle bir duruma geldik ki Cumhuriyet Savcısına sadece yurt dışına çıkma yasağı için teşekkür etmek durumunda kaldım” şeklinde konuştu.

“Bizim verdiğimiz mücadele, cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesidir” diyen Sözlü, “Biz milletimiz için demokrasiden başka yolun çıkar olmadığını görüyoruz. Ama cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak için o demokratik tarifi, hukuk devletini inşa ederek, hukukun evrensel ilkelerine riayet ederek gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Sözlü, yargılanmaktan endişe etmediğini kaydederek, “Ben bir Allah’tan, bir de hemşerilerden korkacağımı bilirsiniz. O yüzden hiçbir egemen güçten, kudret sahibinden korkmayız beşeri manada. Yargılanmaktan korkmak gibi bir endişem yok. Ama yargılanmak hukukun evrensel ilkelerinde, mahkemelerde olmalı. Suçu sabit olmadıkça, tehdit olmamalı, şantaj olmamalı. Siyasi geleceklerini hukuku yok ederek inşa etmek isteyenlere diyoruz ki; hukuktan korkmayın, biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Biz Türk adaletine, mahkemelerine, cumhuriyet çocuğu savcılarımıza güveniyoruz. Yarın mahkeme açarlarsa da güzel güzel gider kendimizi savunuruz. Karşınızda başımız dik durduğumuz gibi orada da dik durur, aklanır geliriz. Sizin seçtiğiniz bir belediye başkanı olarak şunu çok net söylüyorum; Ceyhan’da da, Adana’da da, Ankara’da da hakimler var, Türk adaletine güveniyoruz. Demirden korkan trene binmez. Yargılanmaktan korkmayacağız. Kabiledeki çocuklarıyla yargılanmaktan kaçanlardan olmayacağız. Hiçbir şeyden endişe içerisinde değilim. Mensubu olduğum siyasi hareket, 17 yıllık siyasi görevimde bizi zora sokacak, halkımızı ve milletimize karşı bizi mahcup edecek hiçbir talepte bulunmamıştır. Sizleri mahcup etmeyeceğimiz noktasında hiç endişeniz olmasın. Sizleri, MHP’yi, Adana’yı mahcup etmeyeceğim. Bana sahip çıkan tüm hemşerilerime layık olma mücadelesi vereceğim” şeklinde konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir