24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Sinemanın Onur Gecesi…

Adana’da Sinemanın Onur Gecesi…

Sunuculuğunu Çiğdem Tunç’un yaptığı 23. Uluslararası Adana Film Festivali açılışı ve onur ödülleri gecesine, Türk Sineması’nın emektarları arasında yer alan çok sayıda oyuncu, yapımcı ve senarist ile festival kapsamında gerçekleştirilecek yarışmalara eserleriyle katılacak genç nesil sinemacılar ve konuklar katıldı. Gecede, kısa bir süre önce hayatını kaybeden usta oyuncu Tarık Akan da anıldı.

Ayşegül Aldinç’in şarkılarıyla katıldığı gecenin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Sözlü, iki yıl önce, festivalin 21’incisinde Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, böyle büyük bir sanat organizasyonuna dahil olduğunu belirtti. Başkan Sözlü, geçen yıl yoğun terör nedeniyle sadece yarışma bölümü gerçekleştirilebilen festivalin, bu yıl da zor bir dönemden geçilmesine rağmen yapılması gerektiğine inanılarak hayata geçirildiğini söyledi. Demokrasi şehitlerini, terör şehitlerini saygı ve rahmetle andığını ifade eden Hüseyin Sözlü, “Bugün burada festivalimizi gerçekleştirebiliyorsak, bunu şehitlerimize borçluyuz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın mental olarak ön hazırlığını yaptığı, milletin fikrini aldığı dönemde, Büyük Önder’e ilk desteği Adanalıların verdiğinden de bahseden Başkan Sözlü, Adana’ın yiğit ve aydın insanlarının, Mustafa Kemal Atatürk’e ilk ses veren kesim olduğunu açıkladı.

Başkan Sözlü, “Bu mücadeleyi kültür ve sanatla destekleyip, medeni milletler arasındaki yerimizi alacağız. Adana Film Festivali, memleketimizde kültür ve sanatın güçlenmesine katkı yapmaktadır. Festivalimizin her yıl daha etkili olması için çaba gösteriyoruz. Festivalimiz aracılığıyla usta oyuncu Tarık Akan ve Adanalı sinema sanatçısı Mahmut Hekimoğlu’nu da saygı ve rahmetle anıyorum. Tarık Akan Türk Sineması’nın en yakışıklısıydı. Fikirlerine katılmayabilirsiniz ama duruşu, omurgası olan bir insan ve sanatçıydı. Sinema sanatının duayeni ve festivalimizin geçmişinde ödül alan bir isimdi” diye konuştu.

Adana Film Festivali’nin, Türkiye’nin en önemli iki film festivalinden biri olduğunu kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Ülkemizdeki sinemalarda Türk filmleri, gişe açısından dünyayı domine eden Hollywood filmleriyle rekabet edebiliyor. Biz de Türk Sineması’na ara vermeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Eksiklerimiz varsa giderip, zamanla daha iyi olacağız. Bugün burada bulunarak bizlere güç veren sanatçılarımıza, sinemanın duayenlerine ve gelecek vadeden gençlere teşekkür ediyorum. Varlığınızla bizlere şeref verdiniz.”

Yarışma fimlerininin fragmanlarının gösterilmesi ve festival haftasıyla ilgili bilgi aktarılmasının ardından, Türk Sineması’na ömrünü veren sanatçılar Ayla Algan ve Murat Soydan’a onur ödüllerini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verdi.

Çukurovalı Yazar Osman Şahin’e ise onur ödülünü Yapımcı Abdurrahman Keskiner verdi.

Onur ödülü alan Ayla Algan, Murat Soydan ve Osman Şahin de, Adana Film Festivali’nin bu ödülle kendilerini şereflendirdiğini belirterek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Türk Sineması’nı desteklemeye devam etme kararlılığından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir