19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Siyaset / Adana’da seçim güvenliği toplantısı…

Adana’da seçim güvenliği toplantısı…

İçişleri Bakanlığınca Düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı’nın Yedincisi, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye’den İlgili Kurum Yetkililerin Katılımıyla Adana’da Düzenlendi.

Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Adana Valisi Mustafa Büyük, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Hatay Valisi Ercan Topaca, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Osmaniye Valisi Kerem Al, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, İl’lerin Jandarma Komutanları ve Emniyet Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesine yönelik tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.

‘Medeniyetler beşiği içinde yaşayan toplumların, inancının izlerini taşıyan kültür hazinesi, verimli topraklarıyla bereket kaynağı, pamuk diyarı Adana’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, “İlki Bursa’da yapılan toplantıların yedincisini Adana’da, 9 İl’in katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Amacımız, ülkemizde huzur ve güven ortamı içinde, halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Bu toplantıya katılan İl’lerimizde oy kullanacak yaklaşık 6 milyon 828 bin seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimiz ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek seçim sürecini gerçekleştirmektir. Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanı, çağdaş demokrasilerin en önemli özelliğidir” dedi.

“Haklı gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş, medeni ülkelere de örnek olacak düzeyde sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir” diyen Öztürk, çok partili hayata geçişten bu yana genel, senato, yerel, ara, referandumlar ve Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok seçim gerçekleştirildiğini, hepsinden yüz akıyla çıkıldığını vurguladı.

Öztürk, seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirildiğini, vatandaşların, basının ve sivil toplum örgütlerinin bilinçli ve sağduyulu davrandıklarını dile getirerek, Valilerin, Kaymakamların ve güvenlik birimlerinin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen büyük donanım ve bilgiye sahip olduğunu söyledi.

Öztürk konuşmasının devamında; “Önümüzdeki seçim sürecinde de Valilerimiz başta olmak üzere, ilgili tüm birimlerimizin tam koordinasyon içinde sahip olunan bu bilgi, donanım ve deneyimlerini bu seçime de yansıtacaklarına inancım tamdır. Ülkemizde 7 Haziran’da Milletvekilliği Genel Seçimi yapılacak olup, süreç 10 Mart’ta başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik şekilde yapılması için güvenli ortamın sağlanması, büyük önem arz etmektedir.

Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan özgür şekilde sandığa yansıması için Hükümetimiz ve Bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmalarını büyük titizlikle sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Öztürk, Ankara’da 26-27 Şubat’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilgili Bakanlar ve 81 İl Valisi ile seçim güvenliği konularının görüşüldüğü toplantı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, seçimlerde alınacak emniyet tedbirleri konusunda genelge yayımlayıp, Valiliklere gönderdiklerinin bilgisini de paylaştı.

Bakanlığın Merkez ve Taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon, etkinlik ve kolaylık sağlanması amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarından bazılarını içeren el kitabı hazırlandığını aktaran Öztürk, bunların Valilik ve ilgili birimlere dağıtıldığını kaydetti.

Toplantının sonraki bölümünde İl’lerin seçim güvenliğiyle ilgili çalışmaları, sorun ve ihtiyaçları detaylı görüşeceklerini vurgulayan Öztürk, “Seçim sürecinde herkesin barış içinde, yarış anlayışıyla hareket etmesini belirtiyor, toplantının verimli ve faydalı olmasını temenni ediyor, seçimlerin huzurlu geçmesi ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir