29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Adana’da Japon- Çin İş Birliği…

Adana’da Japon- Çin İş Birliği…

Merkezi Çin’de olan ve dünyanın birçok ülkesinde tesisleri bulunan New Hope firması, Türkiye yatırımını Adana’da kurmayı tercih etti.

Törene Adana Valisi Mustafa Büyük’ün yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Müşaviri Guang Yao Zhu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Söğüt, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Japon Marubeni Firması Yönetim Kurulu Üyesi Okada Daısuke, New Hope Başkan Yardımcısı Qing Hua Mour ve New Hope Türkiye Yetkilisi Bo Zhao ile birçok misafir katıldı.

Açılışta konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Çin ve Japon firmaların işbirliğiyle Adana’ya böyle bir yatırım yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Gelecekte yapacakları başka yatırımlar konusunda her türlü desteği vermeye ve işbirliği yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise Türkiye’de kurulu bulunan 290 bölge arasında 16 milyon metrekarelik faaliyet alanıyla Adana OSB’nin ilk 5 içinde bulunduğunu hatırlattı. Sütcü, “Dünyanın her tarafından firmaların yatırım için OSB’mizi tercih etmeleri memnuniyet vericidir. Fabrikanın şu andaki üretim kapasitesinin daha da yüksek miktarlara ulaşmasını diliyorum ve kendilerine rahat ve sağlıklı bir üretim için gereken her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum.” dedi.

Saatte 30 ton yem üreten ve ilerleyen dönemde dana ve tavuk eti işleyerek sucuk ve benzeri imalat yapmayı planlayan firmanın Genel Müdürü Bo Zhao ise açılışta yaptığı konuşmada, dünyanın birçok ülkesinde yatırımı bulunan önemli bir kurum olduklarını belirtti.

Türkiye’de yatırım yapmadan önce detaylı incelemede bulunduklarını ve incelemeleri sonucunda mısır ve yem bitkilerinin ikinci ürün olarak hasadının yapılabildiği Adana’yı uygun bulduklarını ifade eden Zhao, “Mısır ve diğer bitkileri, hayvan yemi üretimi için kullanıyoruz. Adana, mısır üretimi konusunda merkez. Mısır da bizim en önemli ham maddelerimizden. Üstelik Adana’nın iklimi, üretim için çok uygun. Konum olarak da Mersin ve İskenderun limanlarının tam ortasında yer alıyor. Adana OSB ise uluslararası karayolu ve tren yolunun üzerinde. Burayı birçok yönden avantajlı bulduk” dedi.

Adana OSB’nin mükemmel bir bölge haline getirildiğini, her türlü altyapı sorununun giderildiğini belirten Zhao, “Üretim için ne aranıyorsa her şeye kolaylıkla ulaşmak mevcut. Ayrıca burada çok ilgili ve sanayiciye yakınlık gösteren bir yönetim var. Elektrik ve su fiyatları da başka illere göre daha ucuz. Bu yüzden OSB’yi tercih ettik. Burada olmaktan çok mutluyuz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Oya Tekin İle Protokol İmzaladı…

 Adana Mor Dayanışma Kadın Derneği Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin ile, “Kadına yönelik şiddet, …

Camide ‘Dolandırıcılık’ Uyarısı!

Kent genelindeki bin 490 camide ‘cuma namazı’nı kılmaya gelen yaklaşık 383 bin kişiye ‘siber dolandırıcılık’ …

Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor…

Mübarek Ramazan ayında Adanalılar iftarda Siirt’in tescilli lezzeti büryan kebabı ile iftarını açıyor. Kentin tek …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir