29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da “Güven 1” Uygulaması…

Adana’da “Güven 1” Uygulaması…

Adana’da “Güven 1” uygulaması kapsamında 4 ilçede helikopter destekli denetim yapıldı.

Emniyet Müdürü Selami Yıldız koordinesinde merkez, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde başlatılan sabit yol uygulaması ve umuma açık yerlerdeki denetimlere, aralarında özel harekat, terör, narkotik ve çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu bin 500 polis katıldı.

Çukurova ilçesindeki denetimler sırasında polisleri görüp kaçan bir motosiklet sürücüsü, helikopterin havadan destek vermesi sonucu yunus ekipleri tarafından ara sokakta yakalandı.

Sürücünün ehliyeti bulunmadığı için ekiplerden kaçtığı öğrenildi.

Öte yandan merkez Seyhan ilçesindeki bir uygulama noktasında güvenlik güçlerinin “dur” ihtarına uymayıp kaçan motosikletin sürücüsü Doğan D. de trafik polisine çarptı.

Motosikletin çarptığı polis memuru İlker K. ile sürücü Doğan D. yaralandı.

Kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınan polis memuru ile sürücünün hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Adana Emniyet Müdürü Yıldız

Emniyet Müdürü Yıldız, Turgut Özal Bulvarında gerçekleştirilen denetimler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin huzur ve güvenliği için çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Vatandaşların huzur ve güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu kaydeden Yıldız, “200 ekiple, 10 bölgede 25 noktada denetimler yapacağız. Suç ve suçluyla mücadele bizim birinci önceliğimiz. Uyuşturucu, terör ve benzeri suç gruplarına asla müsaade etmeyeceğiz. Kentimizi huzurlu ve güvenli bir şehir haline getirmek bizim mutlak sorumluluğumuzdur. Bu anlamda olumsuz oluşumlara müsaade etmeyeceğiz. Bursa’daki tecrübelerimizi buraya aktaracağız.” dedi.

Yıldız, denetimler sırasında araç sürücüleriyle de sohbet edip denetimlerin gerekliliğini anlattı.

Bir araçtaki çiftle de konuşan Yıldız, çocuklarına oyuncak hediye etti.

Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde, narkotik dedektör köpekleriyle de araçlar arandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir