24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Edebiyat Günleri…

Adana’da Edebiyat Günleri…

Adana Yaşam Sanat Derneği ve Yaşam Sanat dergisinin bu yıl ilkini düzenlediği “1. Adana Edebiyat Günleri gerçekleşti.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen birbirinden değerli yazar ve şairlerin katıldığı etkinliklerde öykü ve şiir ödülleri verildi.
Ziraat Mühendisleri odasında gerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde İlkay Tuna ve Çetin Yiğenoığlu söyleşilerinin ardından ödül töreni yapıldı.
Ödüller Sahiplerini buldu.
Yaşam Sanat Öykü ve şiir ödüllerinde dereceye girenlere ödülleri verildi. Öykü dalında birinciliği Burhan Yeşilyurt, ikinciliği Meral Kutluğİlsever, üçüncülüğü Fatma Bacara Çağlayan: şiir dalında birinciliği İsmail Biçer, ikinciliği Mehmet Genç, üçüncülüğü ise Furkan Çirkin aldı. Ödüller sahiplerine düzenlenen törenle verildi.
Etkinliklerin ikinci gününde ise Hüseyin Atabaş, Abdullah Şanal, Coşkun Karabulut şiir ve yaşam üzerine söyleşilerde bulundu.
Söyleşilerin ardından “Şiirle Yaşama Yolculuk” adıyla şiir sunumu yapıldı. Nazan Balcı’nın sunumuyla gerçekleştirilecek şiir etkinliğinde: Ali Ozanemre, B. Hülya Ekmekçi , Coşkun Karabulut, Duran Aydın , D. Ali Özkale, Demet Duyuler Doğan, Gıyasi Aydemir, Gülderen Canyurt , Melahat Babalık, M. Demirel Babacanoğlu, Mustafa Özke, M.Ünal Kar, Mustafa Ceylan, Selda Kaya, Şahin Taş şiirlerini seslendirdi.
AYSAD Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan başkan Mehmet Taşar, amaçlarının edebiyat denizine su taşımak olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Yaşam Sanat dergisi ve Adana Yaşam Sanat Derneği olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Adana Edebiyat Günleri’ni geleneksel hale getirmek istiyoruz. Dernek ve dergi olarak yalnızca bölgemizde değil ülke genelinde bir buluşma noktası haline geldik. Bunun sorumluluğu ve bilinciyle hareket ediyoruz.
İlkini gerçekleştireceğimiz etkinlikte iki dalda da (öykü ve şiir) ödüller düzenledik. Çok ciddi ve düzeyli ürünlerin katıldığını söyleyebilirim. Buradaki amacımız; edebiyata gönül veren, bu alanda çalışmaları olan arkadaşlarımızı edebiyat dünyasıyla buluşturmak…
Ödüllere katılanlar ve ürünler göz önünde tutulduğunda çok ciddi bir iş yaptığımız ortaya çıkıyor.
Bunun sorumluluğu ve bilinci içindeyiz. Özellikle edebiyat dergilerinin edebiyat denizine su taşıyan çaylar, dereler, ırmaklar olduğunu biliyoruz. Bu akışa katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir