20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “Adana’da doğmamış çocuklar bile borçlu!”

“Adana’da doğmamış çocuklar bile borçlu!”

Doğmamış çocukları bile borçlandıran Hafif Raylı Sistem kaosu bitmek bilmiyor.

Milletvekili seçildiği 2015 yılından bu yana soruna çözüm arayan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’da raylı sistemi yerinde inceleyip vatandaşlarla bir süre yolculuk yaptıktan sonra TBMM’de Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Adanalılara verdiği sözleri bir kez daha hatırlattı.
Meclis çatısı altında Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ‘Adana Hafif Raylı Sistem Projesi’ ya da kimilerinin tabiriyle ‘Adana metrosu’ sorununun çözüleceğine yönelik sözlerini yerine getirmesini isteyen Tümer, raylı sistem borcunun Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ve dolayısıyla Adanalıları zora soktuğunu, belediyenin işçi maaşlarını dahi ödeyemez duruma geldiğini vurguladı.
Yapımına 1996 yılında başlanan ve 2010 yılı Mayıs ayında resmi açılışı gerçekleştirilen 535 milyon dolar maliyetli Adana hafif raylı sistem projesinin sağlıklı çalışmadığına dikkat çeken Tümer, “Kentte doğmamış çocukları dahi borçlandıran raylı sistem nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi gelirlerinin büyük bölümü borç olarak kesilmektedir. Adana Büyükşehir Belediyesi, işçi maaşlarını ödeyemez hale gelmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın daha önceki konuşmalarında defalarca, Adanalıya büyük külfet oluşturan sistemin, bakanlığa devredileceğine yönelik beyanları olmasına rağmen devir işleminin bir türlü gerçekleşemediğini, raylı sistemin ikinci etap çalışmalarının da söz verilmesine rağmen bir türlü başlamadığına işaret eden Tümer, meclisteki haykırışında şu sözlere yer verdi:

“Türkiye’nin bir çok yerinde tramvay hatları proje ve yapım çalışmaları Bakanlar Kurulu kararıyla Ulaştırma Bakanlığı üstlenmiştir. Daha önce de bu konu defalarca gündeme gelmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı’ndan, Başbakanlıktan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan sağlıklı bir geri dönüş ve net bir cevap alınamamıştır. Yüce meclis huzurunda bir kez daha soruyorum: Adanalıların raylı sistem kaosundan, kamburundan ve borcundan kurtulması için sistemin acilen Bakanlığa devredilmesi yönünde bir planlama veya çalışma var mıdır?”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir