20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da Avrupa’dan Daha Çok Göçmen Yaşıyor…

Adana’da Avrupa’dan Daha Çok Göçmen Yaşıyor…

Büyükşehir Belediyesi, 225 bin Suriyeleri sığınmacının yaşadığı Adana’da Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’ni gerçekleştirilen bir törenle hizmete açtı. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in yardım fonlarından yararlanılarak, İsviçre Konfederasyonu tarafından finanse edilen Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’nin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatih Karayandı, Adana’da Avrupa’daki birçok ülkeden daha fazla göçmen yaşadığına dikkat çekerken bu merkezin Türk Milleti’nin gelenekten geleceğe taşıdığı misafirperverliği ve hoşgörüsünün de bir göstergesi olduğunu söyledi..

“YENİ NESİLLER KAYIP KUŞAKLAR OLMAMALI”

Adana’daki göçmenlere Türkçe dil eğitimi, temel ve mesleki beceri ile koruma, psiko-sosyal danışmanlık, hukuki ve sosyal yardım konularında destek ve yönlendirme hizmeti sunmak için hazırlanan 7 projeden bir tanesi olan Göçmen Koordinasyon ve Uyum Merkezi’nin açılışında ev sahibi olarak konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, insanlık erdeminin yüceltilmesi noktasında önemli bir işe imza attıklarını ifade ederken “Yeni nesillerin kayıp kuşaklar olmaması için Türk Milleti büyük çaba sarf ediyor” dedi..

Açılışın ardından katılımcı heyet, Göç Koordinasyon ve Uyum Merkezi’ni gezdiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir