23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana’da AFAD toplantısı yapıldı…

Adana’da AFAD toplantısı yapıldı…

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Bölge Toplantısı, Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Daire Başkanlığı’nca düzenlenen, “Türkiye Afet Müdahale Planı, Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim” konulu bölge toplantısı Adana’da gerçekleştirildi.

Bölge toplantısına, Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal, AFADEM Müdürü Ahmet Demirtaş, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gültekin Genç ile katılımcı illerin AFAD il müdürleri ve ilgili şube müdürleri katıldı.

Adana’nın yanı sıra Mersin Osmaniye, Karaman, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis AFAD il Müdürleri ve birim yetkililerinin katıldığı toplantıda “Türkiye Afet Müdahale Planı”, “Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim” konularında sunum yapan AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal, pilot olarak uygulanan planın ayrıntıları ve bu planın illerdeki genel durumunu rakamsal veriler ve tespitlerle anlattı.

Planın, iller genelinde yüzde 94 oranında bir başarı yakaladığını ifade eden Başbakanlık AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanı Erkan Koparmal, AFAD’ın bundan sonra profesyonel anlamda gerçekleştireceği eğitim standartlarında, uygun stratejinin belirlenmesinin ve başarıyla uygulanmasının büyük önem taşıdığına da dikkat çekti.
Adana’da geniş bir katılımla gerçekleştirilen Türkiye Afet Müdahale Planı, Bütünleşik Afet Tehlike Haritaları ve Eğitim” konulu bölge toplantısı, AFAD müdürlüklerince iller bazında gerçekleştirilen çalışmaları ile eğitim faaliyetlerinin ayrıntılı bir şekilde ele alınmasıyla sürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir