23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Çevre / ”Adana Teksas gibi”.

”Adana Teksas gibi”.

Adana’daki görev süresi dolan ABD’nin Adana Konsolosu John L. Espinoza, veda ziyaretleri kapsamında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Cafer Esendemir ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, Adana-Amerika ilişkileri ve basın özgürlüğü konuşuldu.

Veda ziyaretlerine Adana Valisi Mustafa Büyük ile başlayan ABD’nin Adana Konsolosu Espinoza’nın, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den sonraki durağı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti oldu. Başkan Cafer Esendemir, Genel Sekreter Ömer Üney ve yönetim kurulu üyeleri Aliye Gültekin ile Halil Akılevi hazır bulunduğu ziyarette konuşan ABD’nin Adana Konsolosu John Espinoza, sık sık Adana sevgisine vurgu yaptı.
Adana’nın misafirperverliğini çok beğendiğini, kebabını da çok sevdiğini dile getiren Espinoza, Adana’yı çok özleyeceğini söyledi. Adana’yı birçok özelliğiyle Teksas’a benzeten Espinoza, genel anlamıyla kenti sıcak ve kucaklayıcı bulduğunu söyledi. ‘Adana’yı evim gibi hissettim’ diyen Esnipoza,”Sizleri, gazetecileri, burada edindiğim tüm arkadaşlarımı özleyeceğim” dedi.
Basın özgürlüğüne de değinen konsolos Espinoza, güçlü demokrasileri sayesinde bütün zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi. Espinoza, konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Bizim kurumlarımız daha güçlü ayrıca kuvvetler ayrılığı çok güçlü. Ve Basın özgür. Genellikle sorumlu bir şekilde hareket ediyorlar. İnsanlarında ifade özgürlükleri var. Bütün bu nedenlerden dolayı biz kendi sorunlarımızla etkin bir şekilde başa çıkabiliyoruz.“
Söz konusu örneklerden hareketle Türkiye’nin hem gelişmesi hem bu sorunların üstesinden gelmesi için güçlü bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu belirten Esnipoza, “Bunun da mümkün olduğunu düşünüyorum. 10 yıl içinde Türkiye birçok alanda büyük ilerlemeler kaydetti“ dedi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de Adana Konsolosluğu’nun önemli görevler yürüttüğünü, Espinoza’ya bundan sonraki görevlerinde ve hayatında başarılar dilediğini söyledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir