26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA SOKAKLARI RENGARENK…

ADANA SOKAKLARI RENGARENK…

Adana’da bu yıl 4.sü gerçekleşen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın sembolü narenciye çiçekleri şehrin her yanını sardı. Kent sokakları portakal çiçeği kokuyor sokaklar cıvıl cıvıl, rengarenk portakalın bütün renkleri şehri kapladı.

Birbirinden ilginç el emeği kostüm ve aksesuarlar, Adana sokaklarını adeta büyüledi. Portakal Çiçeği Karnavalı için Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı ile Şinasi Efendi Caddesi’nde stantlar kuruldu. Sabahın ilk saatlerinden itibaren sergi, panel ve kültürel etkinliklerle ön plana çıkan karnavala katılanlar renkli görüntüler oluşturdu.

Yoğun katılımın yaşandığı Şinasi Efendi Caddesi karnaval için trafiğe kapatılırken, birçok kişinin üzerinde portakal çiçeği fiğürleri bulunan ürünleri takması dikkat çekti. Etkinliklerin bir bölümü de Atatürk Parkı’nda eş zamanlı devam etti. Ayrıca önemli Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler açtıkları standlarda yaptıkları, rengrenk aksesuarları, narenciye ile yapılmış reçel ve pastaların yanı sıra el emeği ürünlerini satışa çıkardı.

Senin İçin Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sİ-DER’ de bu anlamda örnek bir projeye imza attı. Karnavalın başladığı tarihten itibaren Şinasi Efendi Caddesi’nde ekibiyle satant kuran dernek Başkanı Nüvit Dağtekin Down Sendromlu 100 çocuğu At çiftliğinde kahvaltı etkinliği için sabahtan akşam geç saatlere kadar satış gerçekleştirdi. Dağtekin “Standımızı etkinliğin başladığı gün açtık. Her gün burada satış yaptık. Amacımız meleklerimizin yüzünde küçücük bir gülümse idi. Standımıza ilgi çok fazlaydı, bütün dostlarımız desteklerini esirgemedi. Hepsinin yüreğinden öpüyorum iyiki varlar”diye konuştu.

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Dernek Başkanı Çiğdem Akça 23 Nisan’da çocuklara oyuncak dağıtmak için stand açtıklarını işaret ederek, “Çocuklarımızın mutluluğu için elimizden geleni yapacağız” dedi. Akça “Böylesi güzel bir organizasyonda yer almaktan çok mutluyum. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Adana için çok güzel bir tanıtım projesi. Önümüzdeki yıl daha coşkulu olur inancındayım”dedi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Adana Şube Başkanı Ayşegül Gökçe, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın Adana için büyük önem taşıdığını belirtti. Gökçe “Adana’da yapılan bu karnaval gerçekten girişimci ruhu destekleyen bir şey. Bizde bunun bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Standımızı hem öğrencilerimize dikkat çekmek, hemde eğitime katkı için açtık, öğrencilerimizle birlikte TEV’in gönüllülüğünü ve farkındalığını arttırmak için buradayız. Adana’nın simgesi olan Portakal Çiçeği Karnavalı sadece Adana halkının değil, başka illerdeki insanların da ilgi odağı oldu” şeklinde konuştu.Ekspres Gazetesi.Hatice Çatalyürek.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir