29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Şehit Uzman Çavuş Ferhat Aktaş Toprağa Verildi…

Adana Şehit Uzman Çavuş Ferhat Aktaş Toprağa Verildi…

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Ferhat Aktaş, Adana’nın Feke İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Adana Asker Hastanesi’nden alınan Ferhat Aktaş’ın cenazesi ilk olarak Kozan İlçesi’nin Türkeli Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Bir süre önce babasını kaybeden, 6 ay önce uzman çavuş olarak göreve başlayan bekar Ferhat Aktaş’ın cenazesinin eve gelmesiyle birlikte annesi Elif Aktaş gözyaşlarına boğuldu. Ağabeyleri Orhan Aktaş’ın Hatay’da, Faruk Aktaş’ın ise Samsun’da uzman çavuş olarak görev yapan şehidin cenazesi, dualar edilip helallik alınmasının ardından Feke İlçesi’ne bağlı Akoluk Köyü’ndeki Çamlı Mezarlığı’na götürüldü. Buradaki törene Adana Valisi Mustafa Büyük, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde oğlu için gözyaşı döken acılı anne Elif Aktaş, “2 ay önce Kozan’a gelmişti. Evimize bir bayrak asmıştı. Formasını çok seviyordu. En son önceki gün beni aradı, Anneler Günü’mü kutladı. Şimdi de Anneler Günü hediyesi olarak kendi geldi. Vatan sağolsun” dedi. Törende şehidin ağabeyleri Orhan ve Faruk Aktaş da metanetlerini koruyarak taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Ferhat Aktaş’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir