19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ADANA ŞEHİR MERKEZİNDE HAYVAN BESLEMEK KALKIYOR…

ADANA ŞEHİR MERKEZİNDE HAYVAN BESLEMEK KALKIYOR…

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir merkezlerinde hayvan yetiştirilmesinin yasaklanmasına yönelik teklifi oy birliğiyle kabul etti.
Bu hafta komisyonlarda görüşülecek olan teklif neticesinde, kent ve ilçe merkezleri yerine sadece nüfusu düşük köylerde hayvan üretimi yapılacak.
Eylül ayı ilk toplantısını gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, ilk olarak “Seyhan Yaban Hayatı Alanı” ile ilgili görüşlerini aktardı. 11 milyon 436 bin metrekarelik alanda 14 bin kişi, bin 600 adet ruhsatlı bina ve 255 adet numaratajlı sokak olduğunu belirten Çetinkaya, saha tespitlerinde bina sayısının 2 bin 600 adet olduğunu kaydetti. İlk planları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılan, 1998’de belediyenin revizyon yaptığı ve 2006’da ise “Yaban Hayatı Koruma Alanı” olarak ilan edilen bölgenin İl Özel İdare tarafından 2007 yılında yapılan 100 binlik planlarla işaretlendiğini ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:
“Fakat nazım imar planlarında buna dikkat edilmeden, normal imar planı yapılmış durumda. Dolayısıyla bu alana ilişkin bir plan hazırlığı var fakat bu dönem seçilen meclis üyeleri ve belediye başkanı olarak bilgi edinilmesi bağlamında bu planla ilgili idarenin görüşlerini meclis üyelerine sunmasını bekliyoruz. Çünkü korunacak alan statüsüne girdiği için, görüş alınarak gönderilmesi gerekiyor. Plan yapım esnasında da özellikle kentsel sit alanlarında, arkeolojik sit alanlarında meclisin kararı olmadan gönderilen planlar, Koruma Kurulu’nda değerlendirilmiyor. Bu alanların sadece yerleşim alanı değil, kentsel alan açısından değil, bir sulak bölge olduğu için, su kuşu yaban hayatı olarak geçtiği için sulak alan yönetim planına da uyulması gerekiyor.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir