20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana İşi Filmin Galası Yapıldı…

Adana İşi Filmin Galası Yapıldı…

Yapımcılığını Bilal Kalyoncu’nun, yönetmenliğini Ali Adnan Özgür’ün üstlendiği filmin oyuncuları, söyleşide seyircilerin sorularını yanıtlarken, filmin çekimleri sırasında Adana’da gördükleri yakın ilgiyi unutamadıklarını belirtti. Avşar Sineması girişinde gerçekleştirilen söyleşide, yönetmen Ali Adnan Özgür, Adana’nın sinema kültürüne sahip bir şehir olduğuna değindi. Özgür, “Çekimlerimiz çok eğlenceli geçti, bu da filme yansıdı. Ortaya çok keyifli bir eser çıktı. Adanalılar bize çekimler sırasında çok yardımcı oldu. Adana’nın köklü bir sinema tarihi olması ve birçok ünlü sinema sanatçısı ile yönetmeni çıkartmış olması boşuna değil. Burası gerçekten bir sinema şehri. Türkiye’nin ‘Sinema Müzesi’ne sahip nadide şehirlerindir.

Filmin başrol oyuncularından Murat Akkoyunlu ise “Bu yörenin insanlar çok sıcakkanlı. Ocak ayı boyunca Adana’daydık ve çok farklı bir kültürle tanıştık. Adana erkeğine can vermekten memnunum.” diye konuştu. Bugüne kadar 20’den fazla filmde, 20’den fazla dizide ve birçok tiyatro oyununda rol alan Akkoyunlu, ilerleyen dönemlerde farklı türlerde filmlerde de rol alacağının müjdesini verdi.

Sinema ile 17 yaşında tanışmış olan ve rol aldığı ilk sinema filmi ile en iyi erkek oyuncu ödülünü kucaklayan Melih Selçuk da bir gün bu kadar tanınan bir oyuncu olacağını hayal dahi edemediğini ifade etti. ‘Adını Feriha Koydum’ dizisi ile yıldızı parlayan ve ilk kez bir komedi filminde rol alan Selçuk, rol arkadaşı Murat Akkoyunlu’nun kendisine çok yardımcı olduğunu dile getirdi. Selçuk, ”Sinema filmim ilk yayınlandığında çok şaşırmıştım. Aynı şaşkınlığım ve heyecanım devam ediyor.” ifadelerinin kullandı. ‘Canlandırdığınız rolün başına gelen trajikomik hikayeyi siz yaşasaydınız ne yapardınız?’ sorusuna esprili bir cevap veren Selçuk, ”Başta tereddütte kalsam da ben de o kadar para karşısında kayıtsız kalmaz Şimşek’in yaptığını yapardım.” dedi.

Müzik kariyerindeki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Aylin Aslım da söyleşide kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. İkinci kez bir sinema filminde yer alan Aslım, zaman zaman farklılık aradığını bu yüzden beyaz perdeden gelen teklifleri değerlendirdiğini ifade etti. Filme alışılmışın dışında bir rol canlandıran Aslım şöyle devam etti: ”Kontes, aslında modaya ve süsüne düşkün bir kadınken hayat onu bir şekilde mafya patronu sıfatına sürüklemiş. Filmin tek kötü ama bir o kadar da komik karakterini canlandırıyorum.”

Söyleşinin ardından izleyicilerle selfie çeken oyuncular daha sonra Adanalılar ile filmin özel gösterimini

Adana’da çekilen en yüksek bütçeli film olan ‘Adana İşi’, 13 haftalık uzun bir ön hazırlık süreci sonrasında çekildi. Çekimleri, Kürkçüler Mevkii’nde 40 dönümlük eski araba çöplüğünün ‘Harikalar Diyarı’na çevrildiği plato ile Adana’nın çeşitli mahallelerinde gerçekleştirildi. Çekimleri 6 hafta süren film, kentin en yüksek bütçeli filmi olma sıfatını taşıyor.

1990’lı yıllarda Adana’da gerçekleştirilmiş bir banka soygunundan esinlenerek hazırlanan filmde; dürüst, çalışkan, iyiliksever ve bir o kadar da saf iki arkadaşın maddi zorluklar içinde geçen yaşamlarından kurtulma çabası konu ediliyor. Kendilerini Robin Hood zanneden iki Adanalı kafadarın bankayı soymaları ile başlayan film polis, mafya ve ihtiyar heyeti üçgeninde gelişen komik olaylarıyla izleyenleri kahkahaya boğuyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir