20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Adana Cumhuriyet Coşkusu…

Adana Cumhuriyet Coşkusu…

Vali Mahmut Demirtaş’ın, Valilik Makamında Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen törenle sürdü.

Törene Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra; 6.Mekanize Piyade ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Ayhan Barut, Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Mahmut Demirtaş, 6.Mekanize Piyade ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın törene katılanları selamladığı kutlamalarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Aziz Milletim…
Ülkemizin 81 vilayeti ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.
Tarihimizin bu önemli dönüm noktasının sevincini bizimle paylaşan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bir asırlık şanlı geçmişe sahip İstiklal Harbimizin zafere ulaşmasında ve yeni devletimizin kuruluşunda vazife üstlenen kahramanlarımızı saygıyla yad ediyorum.
Türkiye, bağımsızlık mücadelesini en başından en sonuna kadar milli iradenin temsilcisi olan Meclisi eliyle yürütmüş bir ülkedir.

Önümüzdeki yıl 100’üncü yıldönümünü kutlayacağımız Büyük Millet Meclis’imizden bugüne kadar ülkemizin kalkınması, güçlenmesi, ileriye gitmesi için çalışmış tüm milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bin yıldır, dünyanın en gözde, üzerinde en çok mücadele yürütülen coğrafyasında yaşamamızın bedelini canlarıyla ödeyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.
Millet ve devlet olarak, varlığımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla son yıllarda yine tarihi bir mücadelenin içindeyiz
Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir.

Suriye’de yürüttüğümüz Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve son olarak Barış Pınarı Harekatları da, yine bu mücadelenin birer parçasıdır.
Bundan bir asır önce başlattığımız ve yeni devletimiz Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırdığımız İstiklal Harbimizin bir benzerini, farklı görüntüler ve yöntemlerle veriyoruz.
Milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü oyun, her türlü fitne sergileniyor.

Sınırlarımızın güvenliğinden ekonomimize kadar egemenliğimizi hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz sürüyor.
Türkiye, kadim tarihi birikimi, köklü devlet tecrübesi ve bir asra yaklaşan Cumhuriyet birikimi ile tüm bu sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkana, kararlılığa sahiptir.
Nitekim, ülkemizin önünde kurulan tüm tuzakları, Allah’ın yardımı, milletimizin desteğiyle birer birer bozarak bugünlere geldik.
İçinden geçtiğimiz bu önemli süreci de, Cumhuriyetimizi bizlere miras olarak bırakanların vizyonuna uygun şekilde başarıyla neticelendireceğimize yürekten inanıyorum.
Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilme fırsatı vereceğiz.
İnşallah Cumhuriyetimizi daha nice yıllara, çok daha güçlü, çok daha müreffeh bir şekilde taşıyacağız.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Bu duygularla bir kez daha Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü tebrik ediyorum.

Kalın sağlıcakla
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajının okunmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Mahmut Demirtaş sözlerine; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlayarak başladı. Konuşmasını ‘‘Bizlere bu kadim coğrafyayı vatan kılarak Cumhuriyetimizi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluşta ve kuruluşta emeği geçen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Sayısız etkinliğe ve törene ev sahipliği yapan Adana İstasyon Meydanı bugün yine tarihi günlerinden birini yaşıyor. İstasyon Meydanı; ellerinde bayrakları, yüreklerinde vatan, millet ve cumhuriyet sevdasıyla tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de aziz Adanalıları ağırlıyor. Ay yıldızlı al bayrağımızla süslenen bu meydan, adeta gelincik tarlasını andırıyor. Öyle ki rengini şehitlerimizin kanlarından alan bayrağımız, bağımsızlığımızın simgesi. Cumhuriyetimiz; istiklal ve istikbalimizin yegâne teminatı…’’ ifadeleriyle sürdüren Vali Demirtaş; İstiklal Harbi’nin sonucunda elde ettiği başarılarla işgalci devletlere büyük bir hezimet yaşatan milletimizin, bu muhteşem zaferi Cumhuriyet’le taçlandırdığını ve 29 Ekim 1923’te, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin istikametinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu, Cumhuriyetimizin, insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birine milletimizin topyekûn verdiği en güzel cevap olduğunu ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün büyüyen ekonomisiyle, güçlü demokrasisiyle, temel insani değerlere olan bağlılığıyla dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Vali Demirtaş, bunu Cumhuriyet’in kazanımlarına borçlu olduğumuzu belirtti. Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Başkomutanlık Meydan Muharebesinde bozguna uğrayanların, vatanımız üzerindeki emellerinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini belirtip demokrasiye yapılan müdahalelerle ve terör belasıyla amaçlarına ulaşmaya çalıştıklarına fakat başaramadıklarına değinen Vali Demirtaş, 15 Temmuz ihanetinde hainlerin Cumhuriyetimize ve demokrasimize taarruz ettiklerini fakat başaramadıklarını, aziz milletimizin hainlere hak ettikleri cevabı verdiklerini ifade ederek ‘‘Milli Mücadeleyi zafere, 15 Temmuz karanlığını aydınlığa taşıyan bu ruh, dimdik ayaktadır. Bu ruh, Fırat Kalkanı, Zeytindalı ve Barış Pınarı Harekâtlarıyla çizdiği haritalarla sadece ülkemizin değil, bölgemizin de huzur, güven ve emniyetinin teminatıdır.’’ dedi.

Konuşmasında gençlere de hitap eden Vali Demirtaş; ‘‘Sizler, Cumhuriyetimizin teminatısınız ve ülkemizin geleceğisiniz. Unutmayınız ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini koruma, yaşatma ve yüceltme görevini ulusumuzun göz bebeği, siz gençlere vermiştir. Bu sebeple çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle yetişmeniz fevkalade önemlidir. Sizlerden en önemli beklentimiz, vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize, cumhuriyetimize ve demokrasimize, her şartta sahip çıkmanızdır.’’ sözlerinin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anarak ‘‘Tüm Adanalı hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.’’ dedi.
Vali Mahmut Demirtaş’ın konuşmasının ardından bir öğrenci tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ve iki öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasıyla süren tören, yöresel halk oyunları gösterisiyle devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilk ve ortaöğretim kurumları arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Demirtaş tarafından verildi.
Kutlamalar, vatandaşların ilgi ve beğeniyle izlediği geçit töreninin ardından son buldu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir