19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ABD IŞİD LİDERİNİ Mİ ÖLDÜRDÜ GERÇEKTEN!

ABD IŞİD LİDERİNİ Mİ ÖLDÜRDÜ GERÇEKTEN!

Basın-yayın organları 2 gündür ABD özel kuvvetlerinin IŞİD’in İdlip’te gizlenen küresel lideri “Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi”yi öldürdüğü haberini manşette tutuyor. Biden bile bu konuda bizim reisin tutumunu örnek alırcasına bir emniyet müdürü, bir operasyon komutanı edasıyla infazın ayrıntısını veriyor.
Ne ki, bu olay da bazı infazlar gibi soru işaretleriyle dolu. Bu soruların başında öldürülen kim ya da gerçekten biri öldürüldü mü geliyor. Önceki infazlarda görüldüğü gibi bu olayda da teröristin üzerindeki bombayı patlattığı için paramparça olduğu bildiriliyor. Bu nedenle kimlik tespiti için yüzünün görüntüsüne ulaşmak bir yana, belki DNA testi için gerekli beden parçası bile bulunamayacak.
Bu olayda, önceki bazı senaryolarda uygulanan bir “öldü” haberinin yayımlanması, ardından bir estetik, yeni bir kimlikle aramıza karışarak “yan komşum bir terörist” de olmayacak gibi görünüyor.
Neden mi? Nedeni bu teröristin ismi… Öylesine mahlas izlenimi veriyor ki…
Teröriste ait olduğu söylenen “Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi”nin Türkçe karşılığı tam olarak “Peygamberin torunu” anlamına geliyor. Malum Hz. Muhammed Haşimilerin Kureyş kabilesinden. “Ebu İbrahim” ise “İbrahim’in babası” anlamına geliyor. Babası Taruh konumuzun dışında olsa da “Allah’ın dostu” anlamına gelen İbrahim önemli! Soyundan gelen peygamberlerin üç semavi dinin kurucusu olmasından öte, burada “Muhammed’e en fazla benzeyen insanoğlu” olması yönüyle değerlendirilmeli!
Bu isim küresel bağlamda bir teröriste aitmiş gibi algılansa da Arapça konuşan halklar tarafından “Peygamberin torunu” diye algılanma olasılığı yüksek.
Ortada bir ceset yok. Olsa bile kimlik tespiti yapma olanağı bulunmayabilir. Üstelik kim yapacak bunu? Terör örgütü HTŞ mi yapacak bunu? İdlip her türlü legal otorite denetiminin dışında. Bu konuda son “Haşimi” saltanatının temsilcisi Ürdün Krallığı da bir açıklama yapmamış.
Bu durumda şu sonuca varılsa “aşırı tahmin”mi yapılmış olur acaba?
“ABD, bu infazla Araplara gözdağı mı verdi? Sizin peygamberinizin soyundan gelene bile dokunurum.”
Buraya değin yazdıklarımız yanlışsa eğer, geriye bir olasılık kalıyor o da şeytanın yapacak işi olmayınca yaptığı.
Çetin Yiğenoğlu

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir