28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / “97 yıl önceki kadar inançlı ve kararlıyız”

“97 yıl önceki kadar inançlı ve kararlıyız”

Cumhuriyet’in ilanının 97.yıldönümü nedeniyle Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, “Türk Milleti’nin 97 yıl önceki kadar inançlı ve kararlı olduğunu” söyledi.
Başkan Esendemir mesajında şu görüşleri paylaştı:

“Felsefesi, yaşam biçimi, sevgisi, hoşgörüsü ve temsil ettiği barışı ile dünyanın kıskandığı ülkemizde 97 yıl önce cumhuriyeti kurup, milletine onur ve şeref kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü o günkü inanç ve yürekle selamlıyoruz. Yüce Türk Milleti’nin bu gün 97 yıl önceki kadar inançlı ve kararlı olduğuna inanıyoruz.
Cumhuriyet Bayramı’nın 97 yılını büyük coşku ve sevinçle kutlarken, “Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” diyen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o gün yaktığı meşalenin bugün tüm dünyayı aydınlattığını biliyoruz. Bütün imkânsızlıklara rağmen ‘Efendiler yarın cumhuriyeti kuruyoruz’ diyen bir milletin evlatları ve torunları olduğumuz için de ayrıca gurur duyuyoruz.
Her Cumhuriyet Bayramı’nın aydınlık yarınlarımıza büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıların deniz feneri olduğu inancıyla yaşıyoruz. Karşımıza çıkan zorlu engellerin aşılması konusunda söylediği birbirinden değerli sözleriyle yolumuzu aydınlatıp bize güç veren Ata’mızın izinden geliyoruz. 97 yıl önce yedi düvele karşı başlattığı mücadeleyi Türk ordusunun azim ve kararlılığını omuzlayarak kazanan Atatürk’ün gösterdiği hedefe her zamankinden daha çok kararlılıkla koşuyoruz. Bunların yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla, askeriyle, çoluk çocuk demeden halkıyla kurduğu cumhuriyete düşmanlık besleyenlere karşı da kale gibi dimdik ayakta durduğumuzu vurguluyoruz.
29 Ekim coşkusunun artarak devam etmesini ve 100. Yıl coşkusunu da yine aynı birlik ve beraberlik coşkusuyla kutlamayı diliyoruz.

Bu inançla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, değerli gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; yönetim kurulu üyelerimiz adına milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir