25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 6 Ocak Ceyhan’ın Kurtuluşunun 100.Yıldönümü…
FOTOĞRAF ARŞİV

6 Ocak Ceyhan’ın Kurtuluşunun 100.Yıldönümü…

Ceyhan’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Kaymakam Dr.Bayram YILMAZ ve Belediye Başkanı Hülya ERDEM tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu; ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.
Çelenk sunumundan sonra konuşan Kaymakam YILMAZ, Ceyhan’nın kurtuluş gününü kutladı; İlçemizin 1919 yılının Mart ayında Ermenilerin desteği ile Fransızlar tarafından işgal edildiğini, işgal döneminde, işgalcilerin zulmune karşı Ceyhan Halkının birlik olarak düşmana karşı geldiğini; düşmanla çok sayıda çarpışma yaşandığını; özellikle Mercin Bölgesinde 3 yoğun çarpışma olduğunu; çatışmalarda birçok Şehit verildiğini; nihayetinde de 06 Ocak 1922 günü de Ceyhan’ın işgalden kurtarıldığını belirterek; ‘İstiklal Mücadelemizin Lideri ve Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere kurtuluşa vesile olan tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla andıklarını; devletimiz ve milletimize yönelik her türlü saldırıya karşı en uygun cevabı yine milletin vereceğini ifade etti”.
Çelenk sunma törenine kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şehit Yakınları, Gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir