20 Nisan 2024 , Cumartesi

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, üç spor federasyonu ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonunda Bakan Kasapoğlu liglerin ertelendiğini duyurdu.
Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ arasında yapılan toplantıda corona virüsü nedeniyle liglerin ertelenip ertelenmemesi konusunu konuştu.

Toplantı sonrasında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle;
-Corona virüsün en çok etkilediği alanlardan birisi spor. UEFA’nın toplantısında EURO 2020’nin ertelenmesi kararı alındı ve 2021’e ertelendi. İstanbul’da hazırlandığımız Şampiyonlar Ligi final maçı da ileri tarihe ertelendi.
-Bu toplantı bizler için önemliydi. Futbol, voleybol, basketbol federasyonları başkanları ve Kulüpler Birliği başkanımızla kapsamlı bir toplantı yaptık.
– Türkiye olarak liglerin seyircisiz oynatılma kararını en erken alan ülkelerden biri olduk. Avrupa’da bu kararı vaka sayısına göre en erken alan ülkeyiz.
– Bu kararları federasyon başkanlarımızla tekrar gözden geçirdik ve liglerin ertelenmesine karar verdik.
– Türk sporunu çok daha güçlü kılmak hepimizin hassas noktası. Antrenörlerimizin ve sporcularımızın sağlıklarını korumaları anlamında azami özen gösterilerek yerine getirileceğine inanıyorum.

Karar sonrası açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de ertelemenin ne zamana kadar süreceği konusunda konuştu. Özdemir, “Hedefimiz en kısa sürede liglerin yeniden başlaması. Hem de seyircili. Bunun için en kısa sürede çalışmalara başlayacağız. Türkiye’nin olumlu gidişine göz önüne alarak takvimi paylaşacağız. Niyetimiz 27 Haziran’a kadar seyircili bir şekilde liglerimizi tamamlamak“ ifadelerini kullandı.
İşte Nihat Özdemir’in açıklamaları:
“8 maç kaldı. Her takım 34 maç oynayacak. Artı 2 tane Ziraat Türkiye Kupası yarı finali, sonrasında finali var. Bir de Medipol Başakşehir’in Avrupa Ligi rövanş maçı var. Önümüzde böyle bir süreç var. Biz TFF olarak herhangi bir tarihte lig başladığı zaman, 27 Haziran’dan -27 Haziran’da inşallah oynanacak bir Şampiyonlar Ligi finalimiz var- önce ligimizi bitecekmiş gibi tüm plan, program ve tarihlerimiz, alternatifleriyle hazır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

‘Adana, Tarihi Güzelliğe Sahip’

Vali Yavuz Selim Köşger, Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü …

İnşaat Sektörü Yemekte Buluştu…

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uhdesindeki koruyucu aileler ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilen iftar …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir