28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 32 Fetö Şüphelisinden 19’u Tutuklandı…

32 Fetö Şüphelisinden 19’u Tutuklandı…

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘askeri mahrem’ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adana merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan 32 şüpheliden 19’u tutuklandı. 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ‘askeri mahrem’ yapılanmasına yönelik operasyon yaptı. Adana merkezli operasyonda Ankara, Amasya, Bitlis, Kayseri, Kütahya, Malatya, Van, Mersin ve Şanlıurfa’da 28’i muvazzaf, 1’i emekli, 2’si görevden ayrılarak üniversitede, 1’i özel sektörde çalışan ve 1’i ihraç edilen toplam 33 asker ile 3 öğretmen ve 1 mühendisin evine baskın yapıldı. 32 şüpheli gözaltına alındı. Muvazzaf ve eski asker şüphelilerin, örgütün mahrem yapılanmasında ankesörlü ve kontörlü sabit hatlardan örgütsel haberleşme yöntemiyle iletişim kurduklarının değerlendirildiği açıklandı.

Şüpheliler emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 19’u tutuklandı, 13’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında 5 şüpheli ise aranıyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir