29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / 28. Hıdırellez şenlikleri yapıldı…

28. Hıdırellez şenlikleri yapıldı…

Yüzlerce vatandaşın katılımıyla düzenlenen şölene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Şölende konuşan Başkan Sözlü, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anadolu’ya armağan eden Balkan Türkleri ile bir arada olmaktan bahtiyar olduğunu ifade etti.

“CUMHURİYETİ KURANLAR TÜRK ORDUSU’DUR”
15 Temmuz kalkışmasına dikkat çeken Başkan Sözlü, Türk Ordusu içindeki Fetöcülerin ordunun tamamının ancak %1’ine tekabül ettiğini belirtirken Türk Ordusu’nun, içerisine sızan bir kısım iş birlikçi ve gafil dolayısıyla tamamının fetöcü ilan edilemeyeceğini vurguladı.

Cumhuriyet’i kuranların Türk Ordusu olduğunu ifade eden Başkan Sözlü, Balkan Türklerinin büyük acılar çektiğini, yaşadıkları sıkıntılara tarihin şahit olduğunu belirtti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasında Anadolu’nun Türk yurdu olması için bedel ödeyen Balkan Türklüğü’nün Avrupa Türklüğü olduğunu aktaran Başkan Sözlü, “Bugün Cumhuriyetin geldiği aydınlık yüz varsa bu Balkan Türklüğü sayesindedir” dedi. Konuşmalarının sonunda, Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aziz Sağıroğlu, Başkan Sözlü’ye bir teşekkür plaketi verirken, Sarıçam Şubesi Başkanı da bir tablo hediye etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir