28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 24 Kasım Öğretmenler Günü…

24 Kasım Öğretmenler Günü…

Vali Demirtaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada,

Geçtiğimiz yıl 24 Kasım’da, Adana Valiliğine yapılan bombalı saldırıyla ülkenin güne uyandığını hatırlatan Demirtaş, “Bu alçakça saldırıda iki kardeşimiz şehit oldu. Olayda, çok sayıda kardeşimiz de yaralanmıştı. Buradan, bu elim hadisenin yıl dönümünde şehit düşen kardeşlerimiz Kadir Kırbaç ve Gökhan Aygül’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün ve terör maşalarının emellerine ulaşamayacaklarını bir kez daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Demirtaş, son derece kutsal bir vazifeyi icra eden öğretmenlerin kültürümüzde ve medeniyetimizde apayrı bir yerinin olduğunu söyledi.

Öğretmenin, sadece bilen ve bildiğini aktaran değil, hayatıyla, yaşam tarzıyla, ruhunda bir araya getirdiği güzel hasletlerle örnek insan olduğunu vurgulayan Demirtaş, şöyle devam etti:

“Sizler, insanoğlunu eğitmek, yetiştirmek, ona bilmediğini öğretmek gibi gerçekten kutsal, mübarek bir mesleği icra etmektesiniz. Çocuklarımız, sizlerin fedakarane emekleri sayesinde toplumumuzdaki güzide yerlerini alacaklardır. Gücünü maziden alan, atiye güvenle bakan nesillerin inşası, siz değerli öğretmenlerimizin üstün gayretleriyle mümkün olacaktır. Sizler, çocuklarımızı ve gençlerimizi, karakterli, ahlaklı, bilgili, devletine bağlı, vatansever, insanlara ve farklı düşüncelere saygılı bireyler olarak yetiştireceksiniz. Onları yeteneklerini geliştirebilen, çok okuyan, çok sorgulayan, özgür bireyler olarak hayata hazırlayacak, yeni nesillere şekil vereceksiniz.

Kalbi bu ülke insanıyla aynı ritimde atmayan, aklını, fikrini kiraya veren, hainlikte sınır tanımayan terör odaklarının ülkemiz üzerinde oynamaya kalkıştıkları şer oyunlarına karşı topyekun uyanık olmak durumundayız. Yasa dışı ve provakatif her tür eyleme karşı öğrencilerimizi ikaz etmeli, illegal yapıların tuzaklarından uzak tutmalıyız.”

Demirtaş, insana yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunun asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın da konuşma yaptığı etkinlikte aday öğretmenler yemin etti ve emekli olan öğretmenlere plaket verildi.

Yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere de madalya ve plaket verilen etkinlikte öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir