25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile parti il başkanları birer kutlama mesajı yayımladı.

Vali Mustafa Büyük yayımladığı mesajda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla, milli egemenliğin tüm dünyaya ilan edildiğini belirterek, “Tarihte eşi benzeri görülmemiş, tüm mazlum milletlere emsal olan ve zaferle taçlanan bir kurtuluş mücadelesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, özgürlük ve bağımsızlık ateşinin milli egemenlik ile taçlandırıldığı gün olarak, tarih sayfalarında altın harflerle yer bulmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan ettiği gibi, dünyada ilk kez Atatürk tarafından çocuklara armağan bir bayram olarak da ayrıca önemli ve anlamlı bir gurur günüdür.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ise mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’yi açarak, Türk Milleti’ne kendi geleceğini tayin etme hakkı tanıdığını vurgulayarak, “Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünün ardından, Türk Milleti’nin varlığına kasteden düşmanlarla çok zorlu bir mücadeleye girildi. Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk Milleti, dünyaya Türk’ün bağımsızlığından ödün vermeyeceğini bir kez daha kanıtlayarak büyük bir zafer elde etti. Zafere giden yolda bir yandan askeri mücadele için seferberlik sürerken, bir yandan da çağdaş ve demokratik bir ülke kurmak için harekete geçen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de TBMM’yi kurdu. Böylece, Türk Milleti’nin rotası o günlerden itibaren aydınlığa çevrildi.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da milli bağımsızlık, demokrasi ve cumhuriyetin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açılışının 96. yıl dönümünü kutlamanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını dile getirirken, MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı ise “Bugünü yalnızca tarihimizin önemli bir dönüm noktası olarak değil Türk Milleti’nin var olma yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmadaki başarısının en güzel örneklerinden birisi olarak değerlendirmeliyiz.” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir