26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / 2.Şehir Tiyatroları Başladı…

2.Şehir Tiyatroları Başladı…

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlediği “2. Şehir Tiyatroları Buluşması” İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek olan, Slavomir Mrozek’in yazıp Ragıp Yavuz’un yönettiği “Terzi” isimli Oyunla başladı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen açılışın konukları arasında, İstanbul Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, İstanbul Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurahman Şen ve İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu da vardı.
Adana Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Tiyatro Şube Müdürü İsmail Dikilitaş, açılış konuşmasında, Şehir Tiyatroları’nın bir şehrin barometre gibi kültürel düzeyinin göstergesi gelişiminin öncüsü olduğunu belirterek, “Şehir tiyatroları milli, kolektif şuur ve kültürel düzeyin göstergesidir. Yani gelişiminin öncüsüdür. Göreve geldiğimizden bu yana bu bilinçle çalışıyoruz. Bu yüzden şehir tiyatrolarının deneyiminin birbirleriyle paylaşılması ve şehir tiyatrolarının ürünlerinin diğer şehirlerle paylaşılması giderek daha önem kazanmaktadır. Sanatla yoğrulan bir şehir, biliyoruz ki kentsel estetik anlayışında da gelişim sağlayacaktır. Biliyoruz ki; yaşadığımız şehirlerin, şehir tiyatrolarına ihtiyacı var. Bu bilinçle aramızda olan İstanbul, Antalya, Denizli, Seyhan, Bakırköy, Fethiye, Kıbrıs Beyarmudu, Alanya, Mersin, Bursa, Sarıyer, Kayseri, Giresun ve Manisa Şehir Tiyatroları’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir