20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / 2. Adana Cımcılık Festivali…

2. Adana Cımcılık Festivali…

Adana’da bu Pazar günü saat 13:00’da, Seyhan Kültür Merkezi önünde Seyhan Belediyesi ve Adanacity işbirliğiyle renkli görüntülere sahne olacak muazzam bir festivalimiz var. Festivalin adı ” Cımcılık Festivali . Adanalı olmayanlar olarak şimdi sizin kafanızda 2 tane soru var; Cımcılık nedir, Festivali nasıl yapılır ?

Cımcılık Festivali; herkesin birbirine su atma özgürlüğünün olduğu, ismi sırılsıklam’ın Adanaca versiyonundan gelen, lise yıllarından ” çeşme savaşları ” olarak hatırlayacağınız bir etkinlik.

Festivalin bu yıl 2. ayağı yapılıyor. Türkiyede bir kaç örneği var ama marjinal Adanalıların yine kendi özgünlükleriyle hayata geçireceğiz benzersiz bir etkinlik olacak.
Şehrimizin hep çirkin haberlerini bültenlere taşıyan medyadan ricamız, memleketimizde olan böylesi güzel etkinlikleri de haber yapmalarıdır. Bütün yayın organlarını, komik görüntülere sahne alacak, bol reytingli etkinliğimize davet ediyoruz, hörmetler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir