25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hazırlıkları Sürüyor…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Hazırlıkları Sürüyor…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da gerçekleştirilecek kutlamanın hazırlıkları sürüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Halit Yılmazel, Menderes Spor Salonu, toplantı odasında Federasyon İl Temsilcileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve antrenörlerle yaptığı toplantıda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü anımsattı.

İllerde bütün sorumluluğun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde olduğunu ifade eden Yılmazel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda katılımın yüksek olması ve coşkulu kutlanması için görevlilerin özverili davranması beklediklerini belirtti. Yılmazel, organizasyon konusunda deneyimli bir ekibe sahip olduklarını, hiçbir aksamanın yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini, kendi kurumlarının yanı sıra Çukurova Üniversitesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İl Sağlık, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin de gerekli desteği sağlayacağını söyledi.

Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, 19 Mayıs hafta etkinliklerini, görsel olarak da desteklenen sunumla katılımcıları bilgilendirdi.

Kutlama kapsamında 15 Mayıs Pazar günü Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası” başlamış olacak.

Hafta boyunca resmi ve özel kuruluşlar, ev ve işyerleri, meydan ile caddeler bayrak ile Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırma yapılacak. Bayramın anlam ve önemine uygun dövizler kentin hareketli noktalarına asılacak.

19 Mayıs Perşembe günü ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, saygı marşı ve duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunacak ve bayrak göndere çekilecek. Bando eşliğinde törene katılacak okullar kortejle ve flamalarla Atatürk Caddesi’nden yürüyerek törenin yapılacağı İstasyon Meydanı’na yerlerini alacaklar.

Adana Valisi Mustafa Büyük, törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacak. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile şiirler okuyacak.

“Atatürk ve Gençlik” konulu resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtılacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir