28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 160 bin Kişiyi dolandırdı iddiası…

160 bin Kişiyi dolandırdı iddiası…

Adana’da baba oğul internet üzerinden kredi kartı bilgilerine ulaştıkları 160 bin kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla polis tarafından yakalandı.
Olay Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir kişinin kredi kartından para çekildiği yönünde ihbar geldi. Yapılan bu ihbar üzerine harekete geçen polis vatandaşların kredi kartı bilgilerini internet üzerinden alıp bu isimler adına kimlik çıkartarak yine internet üzeriden alışveriş yapıp para çeken bir şebekenin olduğunu belirledi.
Polis araştırmayı derinleştirdiğinde bu dolandırıcılığı baba Latif Ü. ile oğlu Mustafa’nın yaptığını tespit etti ve takibe aldı. İnternet üzerinden kredi kartı limiti 50 bin ve daha fazla olan şahısların kredi kartı bilgilerin kopyalayıp bu isimler adına sahte kimlik yaparak yine internet üzerinden alışveriş ve para yaptığı belirlendi. Baba ve oğlun bu yöntemle 81 ilden iş adamı ve bürokratların da kredi kartı bilgilerini kopyaladığı öğrenildi. Baba ve oğlun kendilerine yardım etmesi için yine internet üzerinden şebekeye üye bulduğu bu yolla İstanbul’da iki kişinin baba ve oğul adına dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri öğrenildi.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonda baba ve oğlu gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda akıllı telefonlar ile birlikte sahte kimlikler, iki klasör isim listesi, çok sayıda başkasına ait düzenlenmiş kredi kartı ele geçirildi. Polis baba ile oğlun 160 bin kişinin kredi kartı bilgilerine ulaşarak internet üzerinden alışveriş yapıp, para çektiğini tespit etti.

Sorguların ardından baba ve oğlu “Başkalarına ait kredi kartı bilgilerini usulsüz şekilde ele geçirme, başkalarına ait kredi kartını izinsiz kullanarak yarar sağlama, resmi evrakta sahtecilik” suçlarından adliyeye sevk edildi. Baba Latif Ü, “İhtiyacım vardı ondan dolandırdım. Elimden gelse senide dolandırırım yaz bunu da pişkinliğimi de yaz” demesi dikkat çekti. Paraları lüks otel ve lokantalarda yedim” dedi. Zanlılardan baba serbest kalırken oğlu tutuklandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir