28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / 14 Mart Tıp Bayramı ÇÜ’de kutlandı…

14 Mart Tıp Bayramı ÇÜ’de kutlandı…

Modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen törenle kutlandı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Doğumda bir mutluluk, son nefeste bir umut olan, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı meslek olarak seçen tüm sağlık çalışanlarımızın gününü kutluyorum.” dedi.
“Sağlık Haftası” olarak da kutlanan ve ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı Kurul Odası’nda sanal platform teams üzerinden canlı yayınlanan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, Dekan Yardımcıları, Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Hatice Canataroğlu ile öğrencileri temsilen ÇÜ Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerin küçük bir grup katıldı. Pandemi koşulları gözetilerek yapılan 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Prof. Dr. Canataroğlu: “Hekimlik Bir Yaşam Biçimidir”
Törenin açılış konuşmasını yapan Mezunlar Derneği Başkanı Dr. Hatice Canataroğlu, hekimliğin meslek olmaktan öte bir yaşam biçimi olduğuna dikkati çekerek, “Pandemide bir tek can bile yitip gitmesin diye kendi canından vazgeçen, sağlıkta şiddete kurban verdiğimiz ve yitirdiğimiz tüm meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarımızı minnetle anıyor ve hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.“ dedi.

Uzm. Dr. Menteş: “Hekimliğin En Yüce Bir Değer Olduğu Pandemide Yeniden Görüldü”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, 14 Mart’ın modern tıp eğitiminin başladığı gün olup, bu önemli günün Tıp Bayramı olarak kutlandığını hatırlatarak, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı. Uzm. Dr. Menteş, “Hekimliğin en yüce bir değer olduğunu toplumumuz bir pandemi döneminde yeniden gördü. Halkın canını kendi canından önde görüp pandemi döneminde yaşamını yitiren saygıdeğer hocalarımı ve sağlık emekçilerimizi saygıyla selamlıyorum. Ruhları şad olsun.” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Gümürdülü: “Pandemi Döneminde Sağlık Çalışanlarımız İnsanüstü Bir Çaba Gösterdi”
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü, birinci yılını doldurduğumuz zorlu pandemi döneminde sağlık çalışanlarının her zamankinden çok daha fazla, insanüstü bir çaba gösterdiğine işaret ederek ”Kendi hayatlarından vazgeçerek savaştılar. Maalesef bu mücadelede, 387 yol arkadaşımızı kaybettik, acımız tarifsiz her birini saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Hepimizin eş dost ve akraba çevrelerinden kayıpları oldu. Her birinin mekânı cennet olsun. Gönül isterdi ki, 14 Mart’ı birbirimize sarılarak kutlayalım. Bu dönem, şartlar ancak uzaktan kutlamalara olanak tanıdı. Yan yana olamasak da sanal ortamda da olsa bayramımızı hep birlikte kutlamak istedik. Günümüz kutlu olsun.” dedi.
Prof. Dr. Tuncel: “Kahraman Sağlık Çalışanlarımızı Sevgi, Şükran ve Rahmetle Anıyorum.”
Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de sözlerine, insan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayretle çalışan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart tıp Bayramı’nı kutlayarak başladı.
En zor zamanlarda hayatları pahasına sağlık çalışanlarının insanüstü gayretle sağlık hizmeti sunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü;
“Bizler bir yandan bu görevlerimizi yerine getirirken aynı zamanda da öğrencilerimizi bilimsel ve teknolojik olarak donanımla, gelişme ve yenilikleri yakından izleyen, mesleğini ve insanları seven, ekip çalışmasını yapabilen, etik değerlere sahip, mesleki ideali olan bireyler olarak mezun etme amacıyla çaba gösteriyoruz.
1977 yılından bu yana 7.995 mezun veren fakültemiz, kaliteden taviz vermeden ciddiyet ve eldeki imkânlardan en üstü düzeyde yararlanarak çağdaş, öğrenci merkezli, probleme dayalı modern tıp eğitimi metodolojileri ile eğitim vermeye devam ederken, Balcalı Hastanemiz ile de çok geniş coğrafyaya sağlık hizmeti vermektedir. Hastanemiz ve Tıp Fakültemiz bu sağlık hizmet ve eğitim yarışında ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu başarı siz değerli meslektaşlarım ve hocalarım sayesinde olmaktadır.”

“Seçkin kadrosuyla önemli başarılara imza atan hekimlerimize daha geniş imkânlar sunmak, daha iyi fiziki koşullara kavuşturmak için göreve geldiğim ilk günden bu yana özel çaba harcıyorum. Atacağımız tüm adımları ortak akıl ve işbirliği ile gerçekleştirirken, fakültemizin köklü geçmişinden gelen tecrübe ve birikimlerinden yararlanarak, birleştirici bir yönetim anlayışıyla tıp alanındaki seçkin yerimizi daha üst seviyelere hep birlikte taşıyacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle doğumda bir mutluluk, son nefeste bir umut olan, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı meslek olarak seçen tüm sağlık çalışanlarımızın gününü kutluyor, salgın döneminde hayatlarını kaybeden kahraman sağlık çalışanlarımızı sevgi, şükran ve rahmetle anıyorum.”

Konuşmaların ardından sağlık çalışanlarının videoları yayınlandı. “Sessiz Kahramanlar” adlı müzik videolarından sonra, yine sağlık çalışanlarının kutlama mesajlarının videoları yer aldı.
Etkinlik sanal müzik dinletisiyle sona erdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

YALÇİN ÖNDÜÇ’TEN 7. KİŞİSEL SERGİ…

Adanalı ressam Yalçın Öndüç ,  “Uçur Kuşlarını” adını verdiği 7. Sergisini   yarın sanatseverlerin  gösterimine …

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir