25 Nisan 2024 , Perşembe

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Karaman’da yaşanan çocuk tacizlerinin, insanlığın soğukkanlılığını yitirmesine yol açan bir olay olduğunu belirterek, “AKP zihniyeti; gericiliği, yobazlığı, kadın ve çocuk tecavüzlerini meşrulaştırdı. O nedenle yaşananlar, sebep değil, sonuçtur” dedi.
Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Genel Kurulu’nda konuşan Elif Doğan TÜRKMEN, Karaman’da Ensar Vakfına ait yurtta kalan çok sayıda erkek öğrencinin bir öğretmen tarafından uzun süre ve devamlılık içeren bir biçimde cinsel istismara uğradığına dikkat çekti.
Söz konusu olayın doğal olarak Ensar Vakfı ile ilişkilendirilmesinin AKP ve başta Aileden Sorumlu Bakan olmak üzere yetkilileri rahatsız ettiğini, adeta çocukların değil vakfın koruma altına alındığını ifade eden TÜRKMEN şunları söyledi:
Devri iktidarı boyunca, başta eğitim kadroları olmak üzere devleti yönetecek tüm kadroları liyakat esasına göre değil de dindarlık! esasına göre, din eksenli değerlendirmesi AKP’nin bugün gelinen noktada sorumlu tutulmasının tek nedenidir. AKP’nin daimi olarak din eksenli ülke yönetimi sonucunda böyle bir vakıfta meydana gelen cinsel istismarın da din eksenli değerlendirilmesi bir sonuçtur. Bu sonucu hazırlayan AKP’nin bizzat kendisidir. Yaşananlar; yetiştirmeyi düşündükleri dindar! kindar nesillerin çocuklara ve kadınlara yaşamı nasıl zehir ettiğinin acı örneklerinden biridir.
İşe alınacak kişilerde bile yalnızca dini niteliklere göre değerlendirme yapan AKP, bugün suç işleyen öğretmenin bu niteliğinin ön plana çıkmasından rahatsız olmamalıdır. Rüzgar eken AKP, şimdi fırtına biçiyor. ‘Ülkeyi yönetmek, dindar nesil yetiştirmekle eş değerdir’ diyen anlayış, bugün yaşananların sebep değil, sonuç olduğunu görmelidir. Tıpkı ülkemizde yaşanan terör olaylarında olduğu gibi”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Hekimler, vergi kesintileri eylemini sürdürüyor…

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası‘nın (SES), aile …

LÖSEV’DEN KOLİ KOLİ MUTLULUK!

“Ramazan ayında yoksul bir aileyi doyurmak, hasta bir çocuğu iyileştirmek, gözü yaşlı bir anneyi gülümsetebilmek …

Hekimler ’14 Mart Tıp Haftası’ Kapsamında Buluştu…

14 Mart Tıp Haftası hakkında açıklamalarda bulunan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Hekimler her zaman …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir