29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Zabıta ve şoförlere psikolojik destek…

Zabıta ve şoförlere psikolojik destek…

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Psikolojik Danışmanlık, Aile Sağlığı ve Eğitim Merkezi’nde görevli Psikolog Fazıl Çağrı Oğuz, zabıta ve belediye otobüs şoförlerine öfke kontrolü ve stres yönetimi konusunda ilk semineri verdi.
Psikolog Fazıl Çağrı Oğuz, özellikle yoğun strese maruz kalınan işlerde öfke kontrolü ve stres yönetimi alanında psilokojik destek almanın bireylerin hem kişisel, hem de mesleki alandaki ilişkilerine olumlu sonuçlar yansıtacağını belirtti.
Stresle baş etme ve öfke kontrolü alanlarında bir uzman eşliğinde bireysel olarak kişilerin kendilerine gelişim sağlamasının var olan süreci işlevsel biçimde yönetmelerine katkıda bulunacağını kaydeden Fazıl Çağrı Oğuz, “Stresle baş etme becerilerinin geliştirilmesi, gevşeme teknikleri, öfkeyi tetikleyecek olumsuz otomatik düşüncelerin değiştirilmesi, iletişim ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi gibi alanlarda uzman eşliğinde desteğin alınmasının sorunun çözümüne yönelik önemli bir adım olacağını düşünüyoruz” dedi.
Psikolog Oğuz, öfke kontrolü ve stres yönetimi seminerlerinin içinde iletişimin geliştirilmesi, çatışma çözümü teknikleri, kişinin karşısındaki insanın öfkesini yönetebilme tekniklerini kapsadığını bildirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi personeline psikolojik destek veren Psikolojik Danışmanlık, Aile Sağlığı ve Eğitim Merkezi’ne başvuran vatandaşlar da aynı hizmeti ücretsiz alıyor. Personel, aile, çocuklar ve çocukların eğitimi konularında destek hizmeti veren merkez, çocukların sınav başarılarına yönelik terapi seanslarını da rutin olarak yürütüyor. Ruh sağlığı uzmanları, Büyükşehir Belediyesi personelinin iş verimliliğini artırmak, stresle başa çıkma yöntemlerini öğretmek ve hayatın zorluklarına daha rahat göğüs germelerini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir