28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Yumurtalık’ta Turizm Haftası Kutlandı…

Yumurtalık’ta Turizm Haftası Kutlandı…

Yumurtalık’ta, Turizm Haftası dolayısıyla Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın da katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar, Yumurtalık Sahilinde bando eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı.

Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adana’nın, Çukurova’nın, bereketli toprakları, gelişmiş ekonomisi, doğal güzellikleri ve çok kültürlü yapısıyla Türkiye mozaiğinin en önemli unsurlarından olduğunu belirtti.

Adana’nın binlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

“Kentimiz, tarih boyunca uygarlıklar geçidine sahne olmuştur. Bugün mirasçısı olduğumuz, birbirinden farklı özelliklere sahip bu uygarlıklar, Adana’da derin izler bırakmıştır. Tarihi süreç içerisinde çeşitli medeniyetlere yurt olan bu topraklar, bağrında turizm potansiyeli oldukça yüksek, birçok tarihi ve kültürel değeri barındırmaktadır. 42. Turizm Haftasının resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz Yumurtalık ilçemiz de yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm duraklarından biridir. Kurulduğu tarih tam olarak bilinmeyen Ayas antik kenti, Helenistik devirde Bergama’daki gibi dünyanın üç tıp okulundan birine ev sahipliği yapmıştır. Roma İmparatorluğu döneminde gelişimini sürdüren Ayas, Ortaçağ’da doğunun Akdeniz’e açılan en önemli liman kentlerinden biri olmuştur.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana soya üretiminde Türkiye birincisi oldu…

Adana, 2023 yılında soya üretiminde Türkiye birincisi oldu. Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2023 …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir