25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Yeşil Cami Yıkım Tehlikesiyle Karşı Karşıya…

Yeşil Cami Yıkım Tehlikesiyle Karşı Karşıya…

Sarmaşıklarla kaplı minaresi ve botanik bahçesini andıran avlusuyla dikkat çeken Köprüköy Cami, kentsel dönüşüm projesi nedeniyle yıkım tehdidi altında. Yıllardır ‘Yeşil Cami’ olarak adlandırılan caminin bakımıyla ilgilenen ve korunmasını isteyen cami cemaati, yeni bir caminin bu hale gelmesinin 30 sene süreceğini söyledi.

Yüreğir ilçesindeki Köprülü Mahallesi’nde 1930 yılında Bosnalı Salih Efendi tarafından yaptırılan, 1965 yılında ise yıkılıp yeniden inşa edilen Köprüköy Cami, cami cemaati tarafından yıllar içerisinde sarmaşık ve çiçeklerle donatıldı.

Bünyesinde ‘Sakal-ı Şerif’ de bulunduran Köprüköy Cami, görsel güzellikleri nedeniyle namaz dışında da ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Baharın gelmesiyle birlikte açan çiçekler ve minareyi kaplayan sarmaşıklar, ‘Yeşil Cami’nin yurt içinden ve yurt dışından da ziyaretçi akınına uğramasına neden oluyor.

Cami cemaatinden Cumali Liba, yıllar önce kurdukları Köprüköy Cami Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üzerinden ayrıca vatandaşlara makbuz karşılığı çiçek satarak camiye katkıda bulunduklarını söyledi.

Türkiye’nin pek çok yerini gezdiğini ancak böyle güzellikte bir cami görmediğini söyleyen Liba, “Yerler çimen, güllerimiz var. Caminin etrafı sarmaşık, asma ağaçlarımız var. Gelin duvağı dediğimiz çiçeklerimiz var. Mevsimi geldiğinde biçiyoruz, yeniden sürgün yapıyor. Cuma günleri dolup taşıyoruz. Çok yerlerden ziyaretçilerimiz geliyor. Yugoslavya’dan gelenler oldu, röportaj verdik. Banklarımız, sandalyelerimiz, havuzumuz var. Kitaplığımızda da istediğiniz kitabı bulabilirsiniz” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir